Kazan, “Erenler'de yüksek gerilim hatları altında yapılan çocuk parkı ve trafik parkında çocuklarımızın sağlığını tehdit eden bir durum var mı, yok mu, bunun araştırılması için mahkemeye başvurduk. Bu vahim iddiayı vicdani ve hukuki bir görev olarak gördük ve incelenmesini istedik. Eğer iddialar doğru ise, çocuklarımız kanser riski ile karşı karşıya. Söz konusu olan çocuklarımız ise, gerisi teferruattır... Hiç bir menfaat çocuklarımızın sağlığından ve geleceğinden önemli değildir” dedi.

“Vicdani ve hukuki görev olarak gördük”

Baro Başkanı Zafer Kazan,  “Baro olarak özellikle çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren bu vahim iddianın, mahkeme aracılığıyla konunun uzmanı bilirkişiler tarafından açıklığa kavuşturulması gerektiğini düşünerek, Sakaryalı vatandaşlarımızı aydınlatmayı ve durumu net bir şekilde ortaya koymayı vicdani ve hukuki bir görev olarak gördük. Dünya Sağlık Örgütü 0,4 mikroteslalık değeri çocuklar için ciddi kansere yakalanma riski olarak görmektedir. Tespiti istenen alanda ise, Dünya Sağlık Örgütü’nün aşılmaması gerektiğini önemle vurguladığı 0,4 değerinin 15-20 katı üstünde elektromanyetik alanın var olduğu iddialarını ciddiye alarak, mahkemeden konunun aydınlatılmasını talep ettik. Eğer iddialar doğru çıkarsa, parka gidecek tüm çocuklarımızın sağlığı ciddi tehdit altında demektir. Elektromanyetik alanın Dünyada 2B kanser sınıfı olarak değerlendirilmesi, tespitin ciddiyetini ve halk sağlığı açısından önemini açıkça ortaya koymaktadır” diye konuştu.

“Sonucu bir görelim”

Yapılacak ölçümün sonuçlarının her şeyden önce çocukların sağlığını ilgilendirdiğini kaydeden Kazan, “Çıkan değerler sonrası verilecek raporda “çocukların sağlığına olumsuz bir etkisi yoktur” denirse, o zaman diyeceğiz ki "içiniz rahat olsun, çocuklarınızı gönül huzuru ile bu parka götürebilirsiniz"; yok eğer "manyetik alan ölçüm verileri çocukların sağlığına zararlıdır, kanser gibi birçok hastalığı tetikleyebilir" raporu çıkarsa “çocuklarımızın sağlığını, geleceğini tehlikeye atmayın, gerekli önlemleri alın” diyeceğiz” dedi.