Konferansa Sakarya Barosu Avukatlarından Elif Erdem Düzgün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Elif Civan Yüce ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünden Polis Memuru Ercan Yaman konuşmacı olarak katıldı.
Konferansta; Avukat Elif Erdem Düzgün çocuk istismarı vakalarında izlenecek hukuki süreç üzerinde dururken,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Elif Civan Yüce istismara uğramış çocuklara yönelik yürütülen tedbir hizmetleri  ile ilgili, Polis Memuru Ercan Yaman ise  istismar vakalarında okul idarecilerinin sorumlulukları ve bildirme yükümlülükleri hakkında bilgilendirme yaptı.
Okul idarecilerinin yoğun katılım gösterdiği konferans, yapılan bilgilendirmenin ardından soru cevap şeklinde devam etti.
Konferansın sonunda söz alan Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Tezbiten gerçekleştirilen konferansın son zamanlarda ülkemizin gündeminde de yoğun yer tutan "Çocuk İstismarı" konusunda farkındalık oluşturduğunu belirterek, Elif Erdem Düzgün, Elif Civan Yüce ve Ercan Yaman’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.