Akademi meydanında oluşturulan Yerli Malı köşesinde, Türk kültüründe yer alan gaz lambası, lüks aydınlatıcı, ısıtıcı mangal, mırra cezvesi, hamam seti, işlemeli sandıklar, kemençe, gramofon ve taş plaklar öğrencilere tanıtıldı.

Tasarruf için yarıştılar

Etkinlik kapsamında Çocuk Akademisi öğretmenleri tarafından önceden hazırlanan alışveriş fişleri öğrencilere dağıtıldı. Çocuk Akademisi öğrencileri en az parayla en çok ürüne sahip olmak için yiyecek ve içeceklerin bulunduğu stantlardan alışveriş yaptılar.

Minik öğrenciler alışverişte para arttırmak için birbirleriyle yarışırken kasada ve stantlarda bulunan görevli öğrenciler de satış yaparak ilk iş tecrübesini yaşamış oldular.

Yerli malına teşvik

Serdivan Çocuk Akademisi yetkiliklerinden yapılan açıklamada; Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikle öğrencilere teorik bilginin ardından yerli malı kullanımı hakkında pratik yaptırıldığı belirtilirken, haftanın kutlanmasındaki en önemli nedenin öğrencileri yerli malı kullanımına teşvik ederek tasarruflu olmaları konusunda bilinçlendirmek olduğu bildirildi.