Mesleğe yeni başlayacak stajyer avukatların yoğun katılım sağladığı seminer, Sakarya Barosu CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert’in konuşmasıyla başladı ve iki gün sürdü.

Sakarya’da bir otelde gerçekleştirilen seminerde; Yakalama- Gözaltı, Çocuk Yargılaması, ÇİM, Mağdur Çocuk, Adli Muayene ve Raporlama, Uzman Mütalaası, Doğrudan Soru Sorma ve Kovuşturma başlıklı konular, avukatlara hem teori de hem de uygulamada detaylı bir şekilde anlatıldı.

Seminerin sonunda avukatlara sertifika verildi ve Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak ile CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert, semineri veren İzmir Barosu üyesi avukatların oluşturduğu CMK eğitim ekibine teşekkür ederek, Sakarya Barosu’na ait ‘Adalet Saati’ takdim etti.

Amaç; CMK hizmetinin etkinliğini ve kalitesini arttırmak

Seminerin açılış konuşmasını yapan CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert, “Amacımız, Baro tarafından verilen CMK hizmetinin etkinliğini ve kalitesini arttırmaktır. Savunma hakkının sağlanması ve etkin kullanılması bakımından da son derece önemli olan bu tür eğitimler, avukatların aktif katılımı ile de oldukça verimli geçmektedir. Bu vesileyle bizleri kırmayıp Sakarya’ya gelerek semineri veren İzmir Barosu üyesi avukatların oluşturduğu CMK eğitim ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kış dönemi oldukça yoğun ve verimli geçti

Seminerin ardından konuşan Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, kış döneminin seminer programlarıyla oldukça yoğun geçtiğini ifade etti. Başkan Burak, “Sakarya Barosu olarak kış dönemini oldukça yoğun ve verimli geçirdik. Düzenlediğimiz eğitimler, seminerler ve paneller ile meslek içi katkı sağlamayı, eksiklerinizi gidermeyi hedefledik. Önünüze bir dava geldiğinde, keşke şu seminere katılsaydım dememek için bundan sonraki seminerlere de mümkün mertebe iştirak etmenizi bekliyorum. Artık önümüzde adli tatil var. Bol bol dinlenin, adli tatilin ardından meslek içi seminerlerimiz tüm hızıyla devam edecek” dedi.

“İyi ki geldiniz, iyi ki aramızdasınız”

Eğitim seminerine katılan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel’e ve İzmir Barosu üyesi avukatların oluşturduğu CMK eğitim ekibine teşekkür eden Başkan Burak, “Bugün Özkan Başkanımız da aramızda, kendisi bizim için çok kıymetli birisi, bizleri hiçbir zaman kırmıyor, geliyor. Yüksek ilgiyle, alakayla CMK Seminerine destek oluyor. Başta harika sunumlarıyla İzmir Barosu üyesi avukatların oluşturduğu CMK eğitim ekibine ve Özkan başkanımıza, bizleri kırmayıp geldikleri ve değerli paylaşımları için çok teşekkür ediyorum. İyi ki geldiniz, iyi ki aramızdasınız” diye ekledi.

“Sakarya’ya gelmek her zaman çok keyifli oldu”

İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel ise eğitim seminerinin oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Sakarya’ya gelmek her zaman çok keyifli oldu. Bizler Sakarya Barosu’na üye bir avukat gibi hissediyoruz kendimizi, bu sizlerin misafirperverliği sayesinde. Bütün meslektaşlarımızla bu paylaşımda bulunmak gerçekten çok değerli. Bu fırsat için Başkanımız Av. Abdurrahim Burak’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.