Geçtiğimiz günlerde Dokurcun’da meydana gelen olayda, iş adamı Ahmet Pelen, aracında kurşunlanarak öldürülmüştü. Olayın ardından Akyazı İlçe jandarma Komutanlığına giderek eslim olan zanlı F.Y., jandarmadaki sorgusunun ardından Akyazı adliyesine sevk edildi.

Akyazı Adliyesinde nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan F.Y. Ferizli ceza evine gönderilmek üzere adliyeden çıkartılmak üzereyken Adliye önünde toplanan her iki tarafın yakınları birbirine girdi. Jandarma ve polisin müdahalesiyle birlikte ayılmaya çalışılan iki grup güçlükle dağıtılırken Ş.D isimli Jandarma er,  SA.P, S.E,P, M.G. olmak üzere ikisi bıçak darbesiyle toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar bir kısmı 112 ekiplerince diğerleri kendi imkânlarıyla Akyazı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Her iki tarafın yakınları da Akyazı devlet hastanesine gidince hastanede de gerginlik sürdü. Olay yerine sevk edilen çok sayıda jandarma ve polis geniş güvenlik önlemleri arasında kalabalığı dağıttı.

Cinayet zanlısı F.Y ise Akyazı Adliyesinde çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Ferizli cezaevine gönderildi.

Kavgaya çok sayıda kişi ifadeleri alınmak üzere Akyazı ilçe Emniyet müdürlüğüne götürüldü.  / www.akyazihaber.com