Taraklı ilçesinde bir termal tesiste geçtiğimiz cumartesi günü yaşanan olayda, 5 ay önce evlendiği işe Gülsüm Zeynep Önlütürk K. ile kayınvalidesi Melahat Önlütürk’ü silahla vurarak öldüren İ.K, olaydan 4 gün sonra yakalandı.

Zanlının peşine düşen Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, titiz bir çalışma yürüterek şahsı kıskıvrak yakalamayı başardı.

Edinilen bilgilere göre, olaydan sonra kayıplara karışan İ.K’nin peşine düşen Cinayet Bürosu ekipleri, şahsın ilk olarak Geyve ilçesinde ormanlık alanda saklandığını belirledi. 2 gün boyunca hiç ara vermeden 50'ye yakın güvenlik görevlisi ve droneler ile yapılan tarama sonrasında şahsın yeri tespit edildi. Ancak zanlı, yakalanacağını anlayınca bölgeden kaçtı. Ekipler şahsın bu kez de Adapazarı’na geldiğini ardından da bir taksi ile Kocaeli’ne gittiğini belirledi. Şahsın burada başka bir taksiye binerek Kartepe ilçesine geçtiğini tespit eden ekipler, önce taksiye ulaştı, ardından da güvenlik kamerası kayıtlarını tek tek inceleyerek İ.K’nin saklandığı yeri belirledi.

Ekipler, operasyon için düğmeye basarken, İ.K ise yakalanacağını anlayınca yeniden kaçmak istedi. Ancak Cinayet Bürosu ekipleri, kısa bir kovalamacanın ardından şahsı kıskıvrak yakaladı. İ.K, Sakarya’ya getirilirken, sorgusunun ise devam ettiği öğrenildi.