Geyve Yerel Kültür Derneği Yönetiminin aldığı karar gereği olarak, Geyve YKD Başkanı Namık Cihan tarafından organize edilen toplantıda, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Pınar, Sulama Birliği Başkanı İsmail Aşçıoğlu, Esnaf Odası Başkanı İsmail Bulur, Şoförler Odası Başkanı Aykut Yurt, Geyve Koop. Başkanı Mesut Dönmez, SS 96 Sayılı AFPŞ. Dolmuş Koop. Bşk. Mustafa Koru, Muharip Gaziler Der Başkanı Ekrem Uysal, Milis Kuvvetler Derneği Başkan yardımcısı Hamdullah Ergin, Poydullar Mahallesi muhtarı Hasan Kırım, Doğancıl Mahallesi Muhtarı Abdullah Eşsiz, Çay Mahallesi Muhtarı Suat Kolsuz, Ilıca Mahallesi Muhtarı Süleyman Pınar, AK Parti İlçe Başkanı Muhittin Irmak, CHP ilçe Başkanı Mevlüt Ayvaz, MHP İlçe Başkanı Şerafettin Kaya, Ülkü Ocakları Şube Başkanı İlyas Özdemir hazır bulundu.
Toplantıya katılanlar sıra ile söz alarak yapılmak istenen çimento fabrikasının zararları ve neden karşı oldukları hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra toplantıya katılanlar hazırlanan ortak metne imza attı.


İmzalanan bildiride şu ifadelere yer verildi;
“Geyve ilçesinde çimento fabrikası istemiyoruz.
Geyve İlçesi mikro klima özelliği olan dünyanın sayılı yerleşkelerinden birisidir. Toprak ve ürün zenginliği bu özelliğinden geliyor.
Geyve bir çanak içinde. Her ne kadar bir esinti olsa da tam hava akımı sağlanamamakta. Bu tür fabrikalar, yerleşkeler dışında, tarım arazileri bölgelerinden uzakta olmalıdır. Toprak ve tarım, geri dönüşümü olmayan zenginliktir. Geyve bir tarım bölgesidir ve öyle kalmalıdır. Sorun bu şehri üst düzeylere nasıl taşımalıyız olmalıdır. Bereketli topraklar üzerinde kurulu Geyve İlçesi yaşayanları olan bizler, şirin ilçemize zarar vereceğine yürekten inandığımız taş ocağı ve çimento fabrikası kurulmasını istemiyoruz.”
Toplantı sonunda ayrıca 20 Aralık Salı günü saat 14.00’da Doğancıl Mahallesinde yapılacak ÇED toplantısına tüm Sakaryalılar davet edildi.