lay, Erenler ilçesi Tepekum Mahallesi Belgin Sokak'taki dört katlı binada meydana geldi. 4 katlı binanın birinci katında merdiven boşluğunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, kısa sürede tüm katları sardı. Olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesi ile çevre binalara sıçramadan söndürüldü. Yangında binada büyük hasar meydana gelirken, dumandan etkilenen 4 kişi, itfaiye ekiplerince binadan tahliye edilerek Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.


Öte yandan binanın birinci katında ikamet eden yabancı uyruklu Ahmet Yasin, yangını aynı binada yaşayan iki çocuğun çıkardığını iddia ederek, daha önce de çocukların birçok kez yangın çıkarma teşebbüsünde bulunduğunu ileri sürdü.
Yasin, çocukların çakmakları birinci kat merdiven boşluğunda bulunan kullanılmayan koltuklara atarak yakmaya çalıştıklarını, çocukların ailesini ve bina sahibini bu konuda uyardığını söyledi. Yasin, son çare olarak karakola şikayetçi olduğunu belirterek, “Daha önce de iki kez aynı olaya şahit oldum. Karakola ifade verdim. Binanın sahibine de söyledim" dedi.
Polis olayla ilgili araştırma başlattı.