Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakan yardımcısı, Sakarya Milletvekili Aday adayı Çiğdem Erdoğan Atabek, ’de Tahir Sarıkaya ile Uyan Türkiye programına konuk olarak son günlerde gündeme gelen aile içi şiddet konusunda konuşarak şiddetin tek boyutlu olarak ele alınmaması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi. Çiğdem Erdoğan Atabek “Şiddeti tek boyutlu olarak ele aldığımız zaman çözüme ulaşamayız. Aile içi şiddet tüm dünya’da sadece iktidarların yada belirli bakanlıkların sorunu olarak ele alınmamalı. Uluslararası planda bu konuda yapılan çalışmalara bakmak lazım. Şiddeti çok yönlü olarak ele aldığımızda olayın içine sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşlarımızı aldığımızda çözüme daha yakın olacağız. Şiddet öğrenilebilen bir davranıştır; Şiddeti önlemeye başlamak, aile içinde başlar”dedi.

“Katalizör muhalefet”

Şiddeti önleme noktasında muhalefetinde şiddeti şiddet üzerinden anlattığını söyleyen Çiğdem Erdoğan Atabek “Muhalefet, maalesef şiddeti şiddet üzerinden anlatıyor. Ölümler üzerinden, şiddet üzerinden yapılan tartışmalar bizi bir sonuca ulaştırmaz. Biz bütün çalışmalarımızı bilinçli insanlar üzerine yapıyoruz. Psikopatlar ve sosyopatlara direkt olarak mesaj verebilmemiz lazım. Özgecan olayını tartışacağız, unutacağız. Bu olayı yapanların ne durumda olduğunu, ailesinin ne durumda olduğunu, kamuoyuyla paylaşmalıyız ki mesaj yerine ulaşsın. Bakan Yardımcılığım dönemimde her partiden milletvekilleriyle çeşitli konular üzerine konuşarak, sorunları çözüme kavuşturduk. Fakat bu olay üzerine hiç arayan, konuşan olmadı. Ülkedeki katalizör muhalefet kadına şiddet olayında da kendini bir kez daha gösterdi.”dedi.

Aile ve Sosyal Bakan Yardımcılığı döneminde Bakanlık olarak yapılan çalışmalara kısaca değinen Çiğdem Erdoğan Atabek, Aile ve Sosyal Bakanlığının 4 Yıl önce kurulduğunu belirterek “ Bakanlığımız kurulalı 4 yıl gibi bir süre olmasına rağmen, Bakanımız Ayşenur İslam hanımla birlikte, kadına ve çocuklara yönelik şiddet üzerine önemli çalışmalarda bulunuldu. Toplumun tüm kesimini ilgilendiren bu önemli çalışmalar için önemli teknik çalışmalar ve pilot uygulamalarda incelenerek hayata geçiriliyor” dedi.

“Cumhurbaşkanımız İnsanüstü çalışıyor”

Programda “Bir kadın olarak siyasetin içine neden girdiğini ve siyasetin zor yanları nelerdir?” sorusuna cevap veren ASPB eski Bakan Yardımcısı, Milletvekili Aday adayı Çiğdem Erdoğan Atabek “Siyaset benim için toplumda eleştirilen yönlerin düzeltilebileceği, katkı sağlayabileceğim bir alan oldu. Bugüne kadar siyasette çeşitli görevlerde bulundum.  İlk defa başörtülü kadın milletvekillerimiz oldu. Bizde katkı sağlayacağımızı düşünerek şansımızı denemek istedik” AK Parti’nin vizyonuyla 2023 hedefleri doğrultusunda hızla ilerlediğini belirten Çiğdem Erdoğan Atabek “ Sayın Cumhurbaşkanımız İnsanüstü bir çaba sarf ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul’a vizyon kazandırdı. Şimdi Cumhurbaşkanımız, Türkiye’ye vizyon kazandırıyor, 2023 hedeflerinden bahsediyoruz.”

“Sakarya bizim sevdamız”

Milletvekilliği Aday adaylığı sürecine değinen Çiğdem Erdoğan Atabek “Sakarya; Gölüyle, yeşiliyle, mavisiyle, tarımıyla, insanıyla çok özel bir şehir. Sakarya bizim sevdamız. Sakarya’da birçok çalışmalarda bulunduk.  Sakarya’nın her ilçesini, sokağını, mahallesini bilirim. Sakarya için çözümler üretecek, 2023 vizyonu çizmek için, hizmet sunmak, katkı sağlamak için aday oldum” şeklinde konuştu.