İddialara göre, Vakıf mahallesinde bulunan Y. Besi çiftliğinde kurban kesimi yapan M.Y isimli vatandaş derisini Akyazı’da hizmet veren bir Kur’an kursuna bağışladı. Deriyi almak üzere çiftliğe giden Kur’an kursu görevlileri ve dernek başkan yardımcısı, kesim yapılan çiftliğin sahibi olduğu öğrenilen Ali Y. isimli şahsın saldırısına uğradı.
M.Y’nin çağırması üzerine çiftliğe giden kurs görevlilerinden A.C, deriyi poşete koyduğu sırada Ali Y. tepki göstererek, “Alıp satıyor musunuz, ne yaptığınız belli değil” dedi. Bunun üzerine A.C., hayvan sahibinin deriyi bağışladığını söyledi. Ancak Ali Y.’nin tepkisi devam edince tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce Ali Y, kurs görevlisi A.C’ye saldırdı. Olayı gören diğer kasapların da kavgaya karışması üzerine olay büyüdü.
Diğer vatandaşların müdahalesi ile taraflar güçlükle sakinleştirilirken kurs görevlisi A.C., “Ben davet üzerine buraya geldim ve kursa bağışlanan deriyi almak istedim. Ancak çiftliğin sahibi tepki göstererek, bana bıçakla saldırdı. Araya vatandaşlar girmesiydi belki de ölmüş olabilirdim” dedi.
Yaşanan olayın ardından çiftlik görevlilerinden birinin ise saldırıya uğrayan kurs yetkililerinden özür dilemesi dikkat çekti.