Taraklı ilçesinde yaklaşık 4 ay önce Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisi kurulmuştu. Açılışında konuşan Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ise dünyanın en büyük yumurta damızlık tesisini açtıklarını belirterek, tesiste yıllık 40 milyon mavi yumurta üretimi ile Türkiye ekonomisine yıllık 5,4 milyar lira katkıda bulunacaklarını iddia etmişti.

Daha sonra yüksek kar vaadiyle binlerce kişiyi dolandırıp Uruguay'a kaçan CEO Mehmet Aydın’ın ardından Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisinde, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı ile arama yapılarak, evraklara el konulmuştu.

İncelenen evraklar sonrasında tesisin içerisinde bulunan mavi yumurta yumurtlayan saf kan Ameraucana ırkı tavuklar ile yumurtladıkları mavi yumurtalar, savcılık kararıyla Taraklı Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü tarafından ihaleyle satışa sunuldu.

Toplamda 21 bin 190 tavuğun sahibi, Taraklı Mal Müdürlüğü’nde yapılan ihalede en fazla teklif veren Ankara Yarka firması oldu.

“Çiftlik Bank mağdurları için elimizden geleni yapmaya çalıştık”

Tavukları satın alan firma sahibi Ekrem Tetik, “Ankara’da tavuk işiyle uğraşıyoruz. Ankara Yarka olarak firmamız var. Çiftlik Bank mağdurları için elimizden geleni yapmaya çalıştık. 262 bin 500’TL’ye çiftliği satın aldık” dedi.

“Biz idari yönden gerekeni yaptık”

Taraklı Kaymakamı Cihat Koç ise, “Satılan tesis değil, tesisteki canlı varlıklar ve onların semeresi olan yumurtalar. Tesisin satışı mahkeme kararı olmadan yapılamaz. Artık kayyum değerlendirecek, adli süreç ilerlemeye devam ediyor. Biz idari yönden gerekeni yaptık. Kayyum atandığı söylendi bende haberlerden seyrettim. Taraklı için yapılacak işlemler yapıldı gerisi artık adli süreç, kayyum ve adli merciler tarafından takip edilecek” diye konuştu.