CHP İl Başkanı Ayça Taşkent; “FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla yargılanan bir savcı tarafından başlatılan Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik hukuksuz ve akıl dışı dava bir an önce sona ermelidir” dedi.
 
Vatandaşlara Cumhuriyet Gazetesi dağıtan İl Başkanı Taşkent, “Bu dava, hükümetin yönlendirmesi ve desteğiyle açılan siyasi bir davadır. Siyasi iktidar yalnızca gazetecilik faaliyetleri nedeniyle Cumhuriyetle yaşıt ve basınımızın simgesi olan Cumhuriyet Gazetesi’nden adeta öç almaktadır. Basına yönelik her türlü baskıya son verilmelidir. Düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün kullanılmasını engelleyen tüm baskılar ortadan kaldırılmalıdır. Tutuklu gazetecilerin tamamı serbest bırakılmalıdır” şeklinde konuştu.

“İfade özgürlüğü demokrasinin bel kemiğidir” diyen Taşkent, “İfade özgürlüğünün kullanım biçimlerinden biri olan basın özgürlüğünü ortadan kaldırmaya dönük her girişim tehlikelidir. Gazetenin çizgisini eleştirebilirsiniz ama onu bir suç örgütü sayarak bir operasyon yapamazsınız. Konuşan herkesi tam susturmak ve bir mezar sessizliğinde Türkiye’yi yönetmeye çalışmak ülkeyi karanlığa sürüklemektedir” diyerek sözlerini bitirdi.