CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun yasak aşkının Sabah gazetesi tarafından gündeme getirilmesinin ardından, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un da olaya müdahil olduğu ve konuyu kapatmak için aracılık yaptığı öğrenildi.

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, üniversite yıllarından tanıştığı Özlem Feraye Önder ile yaklaşık 1,5 yıl birlikte oldu. Ardından da kanser hastası kadından ayrılarak, Tekirdağ Asliye Ceza Mahkemesi'ne elindeki cinsel içerikli görüntüler üzerinden "milletvekiline şantaj yapma" suçlamasıyla dava açtı.

Özlem Feraye Önder, yaşanan süreçte Gaytancıoğlu’nu suçlayarak dolandırıldığını ileri sürdü. Mahkeme devam ederken, konunun ortaya çıkması üzerine CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç konuya müdahil oldu ve Önder’i meclise çağırarak konuyu kapatmasını istedi.

Önder, Sabah Gazetesine verdiği röportajda, “Polis kapıya dayandıktan sonraki gün CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç beni Ankara'ya Meclis'e çağırdı. 'Ne istiyorsun. Kapatalım bu meseleyi' dedi. 'Kendi şikâyetçi oldu' dedim. 'Ne var elinde. Olayı kapatalım' dedi. Bir defter çıkardı, uzun uzun notlar aldı. İlişkimizle ilgili bütün bilgileri yazdı. 'Gitsin şikâyetini geri alsın' dedim. 'Yarın arayacağım' dedi. Ertesi gün şoförünü gönderip beni misafirhaneden aldırdı. 'Konuştum, şikâyetini geri alacak' dedi. Diğer danışman N. ile olan ilişkisini sordu. Anlattım. 'Bir de sizin yerinize grup başkanvekili olmak istiyor' dedim. Çünkü en büyük hayali bu” dedi.