Törene, CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Sakarya Milletvekili Adayı Ayşe Kılıç, CHP Sakarya İl Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Füsun Çetin, Gençlik Kolları Başkanı Deniz Akar, ilçe başkanları, yöneticiler ve partililer katıldı.

Taşkent buradaki konuşmasına, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle anarak başladı.

Gençlerin bayramını kutlayan Taşkent, "19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayıp 1923’e kadar süren tüm cephe ve siyasi savaşların tek nedeni; küstahça gelen işgalcileri ülkelerine geri göndermekti. 19 Mayıs, bu haklı isyanın, bu başkaldırının başlangıcıdır. Bu başkaldırının 96. yıldönümünde bir kez daha düşünmeliyiz ki; bağımsızlık kitlesel bir dirençle kazanılır. Keza bunu gezi sürecinde gençlerimiz bize bir kez daha hatırlattı. Haziran direnişi bize diyor ki; artık Mustafa Kemal bizleriz, hepimiz onun gibi kararlı olmalıyız. Bize düşen aynı kararlılık ve inançla ileri doğru yürümektir. Bu düşüncelerle, umutla tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum" dedi.