Tank Palet Fabrikasının 25 yıllığına kiralanarak özelleştirilmesine tepkiler sürüyor. Bu çerçevede CHP'li 25 milletvekili, fabrika çalışanlarına destek vermek ve özelleştirme kararına tepki göstermek için Sakarya'ya geldi.

Milletvekilleri adına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, fabrika çalışanlarının vatan koruması yapan Mehmetçik ile eşdeğer olduğunu dile getirdi.

İşçilere seslenen Ağbaba, “Tank Palet Fabrikası demek Türkiye demektir. Tank Palet Fabrikası Türk Silahlı Kuvvetleri demek, Mehmetçik demektir. Harb-İş işçisi sadece alın teriyle evine ekmek götüren işçi değildir. Sınırda savaşan Mehmetçiktir, sınırda savaşan Türk Silahlı Kuvvetleri askeridir. Harb-İş bekçisi, vatan bekçisidir. Sakarya’da tank, palet üreten, obüs üreten işçi, vatan bekçisi bir Mehmetçiktir diyoruz. 2. Ordu Komutanlığı askerleri veya 1. Ordu Komutanlığı veya sınırda görev yapan tabor, özel bir firmaya, bir devletin emrine verilmiyorsa özelleştirilmiyorsa, Harb-İş işçisi de, Tank Palet işçisi de özelleştirilemez, özelleştirilmesi düşünülemez. Bu bir siyasi partinin meselesi değildir. Sadece Harb-İş, Türk İş’in de meselesi değildir. Bu ülkede bulunan milyonların meselesidir. Nasıl ki şehit cenazelerinde, nasıl ki vatan korumalarında Türkü, Kürdü, Alevisi, hep birlikteysek, bu fabrikanın satışına karşı da hep beraber omuz omuza mücadele etmemiz gerekiyor. Bir ordunun bir taburu ya da küçük bir bölüğü yabancı ülkelerin emrine verilemeyecekse buradaki tank palet fabrikası da başka bir devletin emrine verilemez. Bu kadar açık ve nettir” dedi.