CHP İl Başkanı Ayça Taşkent, yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde, her geçen gün daha da artan bir özlemle arıyor ve anıyoruz.

Aramızdan ayrılışının üzerinden geçen her yıl; Mustafa Kemal'e duyduğumuz özlemi ve sevgiyi bir kat daha artırırken ülkemizin ve ulusumuzun bugün karşılaştığı bölgesel ve küresel sorunlar karşısında O'na ve O'nun düşünce sistemine ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu daha da iyi anlıyoruz.
Bugün ulusal birlik ve beraberliğimize, tam bağımsız, özgür, egemen ve üniter devlet yapımıza, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve devletimizin kuruluş felsefesini oluşturan Atatürk ilke ve devrimlerine ve Atatürkçü unsurlara yönelik sistematik saldırılar aralıksız olarak devam etmektedir. Günümüzde yaşanan bu gelişmeler, Atatürk’ün  en büyük eseri ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine  daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini, demokrasinin ve hukuk devletinin önemini bir defa daha ortaya koymuştur.  
Cumhuriyet ile Türk insanına çağdaş uygarlığın yolunu açan Mustafa Kemal Atatürk, kendisini millete adayan, bağımsızlık yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnen, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olan ve milletin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba gösteren büyük bir liderdir.
Mustafa Kemal Atatürk ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare, cumhuriyet idaresidir’ diyerek, bağımsızlık mücadelesini, cumhuriyetin ilanı ile taçlandırmış ve Türk Milletine hedef olarak çağdaş medeniyet seviyesini göstermiştir. 
‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir’ diyen Cumhuriyet sevdalıları için onun bayrağını daha ilerilere taşımak en büyük amaç olmalıdır., Bu duygu ve düşüncelerle, sonsuza kadar yaşayacak olan Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78.yıldönümünde, özlemle ve minnetle anarken, Atatürk’ü, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin bütün kahramanlarını, bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.