CHP İl Başkanı Erdoğan Isır yaptığı açıklamada, “İlimizde son günlerde yaşanan Karasu İlçemizde başta olmak üzere görülen salgın konusunu günlerdir takip ediyoruz. Yurttaşlarımızdan gelen şikâyetleri değerlendiriyoruz. Toplumda bir infial yaratmamak için bir haftadır yetkililerimizden bir açıklama bekledik. Yine dağ fare doğurdu” dedi.

“Birkaç güne biter ve doğal olaylar” açıklamalarının yetkililere yakışmadığını ifade eden CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, “Sadece Karasu İlçemizde değil Adapazarı ilçemizde de birçok yurttaşımızdan şikâyetler gelmiştir. İddia edilen, yaklaşık 10 Bin kişinin etkilendiği salgını basite indirgemek çok yanlıştır. İleride yaşanmayacağına dair hiçbir somut çalışma yoktur. SASKİ kaçak su bağlantılarından bahsetmektedir. İddia edilen yaklaşık 900’e yakın kaçak bağlantı telaffuz edilmektedir. Bu bağlantılar bir günde olmamıştır. SASKİ’nin hatları nasıl kırılır, ilave borular konur, bunu anlamanın ihtimali yoktur. Mutlak bir görev ihmali vardır. Kimse kanalizasyonların taşmasından, yetersizliğinden bahsetmemektedir. Birçok yerde doğal fosseptik çukurları oluşmuştur. Buna benzer görüntüler sadece Karasu İlçemizde değil, Sapanca İlçemizde de görülmüştür.

Mavi bayrak alınca nasıl övünüyorsak, denize girme yasağı korkunç bir olaydır. Daha bu yıl 2. Mavi bayraklı plaj denirken denizimizin renginin değişimi ve denize girmenin yasaklanmasına yetkililerden basit bir açıklama dahi gelmemiştir.

Görevlerinin gereğini yapamayanların, yaşanan olayları artan nüfusa ve Yurttaşların hatalarına yüklemeleri çok yanlıştır.

Sakarya’da su çeşmeden içilir reklamlarının ne kadar yanlış olduğunu yaşanan olaylar göstermiştir. Şehrimizde üst yapıda hiçbir şey yapılmazken, alt yapıdaki yatırımlarla övünenler, alt yapının kandırmaca olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Umudumuz, toplumuzun sağlıklı, temiz bir şehirde yaşamasıdır. Son olaylarda rahatsızlanan tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun derken, olayların takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.

İhmali olan yetkililerimizin de gereğini yapmalarını bekliyoruz” dedi.