Kaynarca İlçesinde yapılan incelemeler ve ziyaretlerden sonra değerlendirme yapan CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, ilçede büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü söyledi.

Isır, “Can kaybı olmaması tek tesellimizdir. Hafta içi olsa daha üzücü olaylarla karşılaşabilirdik. İki saat içerisinde metrekareye düşen yağış miktarı çok fazladır. Doğal bir afetin önüne hiçbirimizin geçmesinin imanı yoktur. Fakat bugün yaptığımız ziyaretlerde ihmallerin olduğunu ve göz göre göre bu afete davetiye çıkarıldığını gördük. Yurttaşlarımız üç yıldır bu sorunla karşılaştıklarını, fakat bu sene ki selin daha kuvvetli olduğunu belirttiler. İncelemelerimizde gördük ki, dere ıslah çalışması yapılmış, maalesef ben dere diyemiyorum, bir kanal bu, etrafına duvar örülmüş. Çok acil bu kanalın genişletilmesi gerekmektedir. Önlem alınmazsa gelecek yıllarda daha büyük sorunlarla karşılaşabilir Kaynarca İlçemiz.
Ve köprülerin alçak yapılması, ortalarına direk konulması, moloz yığınlarıyla suların birikmesine sebep olmuş, bu iki köprüde de kısa sürede önlem alınması gerekiyor.
Karşılaştığımız en üzücü olay ise, yurttaşlarımızın ve esnaflarımızın yalnız bırakılması. Halkımız kendi çabasıyla yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir esnafımız çok güzel bir sözü vardı bugün, ‘Yetkililer gelsinler bir merhem sürsünler. Çok bir şey istemiyoruz. Lakin kimseyi yanımızda göremiyoruz.’ Bu zor günlerde yurttaşlarımıza el uzatmayacaksınız da ne zaman ziyaret edeceksiniz?
Hiçbir yetkili görmedik, Büyükşehir 50 araç gönderdiğini söylemiş, gördüğümüz iki araç vardı. Panolara 1,3 milyar liralık alt yapı yatırımı yaptık diyerek reklam yapmasını biliyorlar. Nedense son günlerde alt yapı iflas işaretleri veriyor. Başkan çık açıklama yap. Alt yapı yatırımı nelere yapıldı? Şehir S.O.S veriyor.
Büyükşehir Başkanımız sular da akmıyor. Gerçi Sakarya’da su çeşmeden içilir diyorsunuz, önce belediyelerde su damacanalarını kaldırın. Bardak suları önünüze koymasınlar ve bırakın su içmeyi çeşmeden Kaynarca’da su akmıyor” diye konuştu.

İlçede gördükleri manzara karşısında içinin parçalandığını belirten CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, “Cami Hocası tek başına camiyi temizliyor. İki gündür böyle diyor. Esnaf ailecek dükkânının içinde, kimi esnafımız çökmüş dükkanının içine bir yardım eli bekliyor. Kaynarca’ya tüm ilçelerimiz birkaç araç gönderse, birkaç elaman çoktan sorun çözülürdü.

Yetkilere seslenmek istiyorum Kaynarca İlçemizi yalnız bırakmayın. Başka bir ilde olsa ulusal basına düşer her yerden yardım gelirdi. Sizler bir şey yok diyerek kabahatlerinizi örtmeye çalışıyorsunuz.

Tüm Kaynarca halkına çok geçmiş olsun diyorum” dedi.