CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş ve İl Yönetimi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katılımlarının ardından eğitim sendikaları ve öğretmenevini ziyarette bulundular.

Tüm emekçi öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutlayan İl Başkanı Ecevit Keleş, “Bir gün vesile olmuş olsa, hatırlanmak güzeldir. Ne yazık ki öğretmenlerimizin hakkını arayan sendikalar, bugün buruk bir sevinç yaşıyorlar. Hakkını arayan öğretmen biber gazı yiyor. Memleketin yarınını belirleyecek insanlar baskı görüyor. Tüm bunların yanında düşüncelerini de dile getiremiyorlar. Çünkü memurların siyaset yapma özgürlüğü ellerinden alınmış bir halde. Öğretmenlerimizin bu ülkenin geleceğiyle ilgili düşüncesi yok mu? Hayatlarını belirleyen siyasi kararlarda onların da söz söyleme hakkı yok mu? Öğretmenlerimizin, özlük, ekonomik ve sosyal sorunlarını çözmek adına Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman yanlarında olacağımızı bilmelidirler. CHP sizlerin hakkını göz ardı etmeyecektir” dedi.

Ziyaretten memnuniyetini belirten Eğitim- Sen Sakarya Şube Başkanı Mürsel Taçyıldız, öğretmenlerin hakları için alanlarda mücadele ettiklerini ve mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

CHP’li heyet,  Eğitim- Sen ziyaretinin ardından Eğitim- İş Sakarya Şubesine hareket etti. Sendikaların önemine değinen Ecevit Keleş,” Öğretmenler, toplumumuzu yetiştiren, yönlendiren, toplumun yol gösterenleridir. Hayatı öğretmenlerden öğreniyoruz fakat bu hayat içerisinde öğretmenlerimiz haklarını aramak istediklerinde sesleri kısılıyor. Bu noktada sendikaların mücadelesi yadsınamaz. Eğitimin sorunlarını Sakarya’da dile getirmek amacıyla düzenlediğimiz Sivil Toplum Kuruluşları Meclisi’nde tüm bu problemleri dile getiriyor ve çözüm yolları sunuyoruz. Bugün Öğretmenler Günü fakat ne yazık ki gülen yüzler göremiyoruz. Sizlerin sorunların bizlerin başlıca sorunlarıdır. CHP olarak her zaman yanınızdayız” şeklinde konuştu.