Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 488. hafta basın açıklamasını Diriliş Saati Dergisi’nden Muhammed Emin Duman okudu. Açıklamada ilk olarak Paris’teki dergi baskını sonrası tüm dünya Müslümanlarının günah keçisi ilan edilmesine tepki gösterilerek, “Avrupa’da camilere yönelik saldırılar yapıldı. Medyada çıkan haberler, yorumlar, karikatürler ve yapılan mitingler üzerinden Müslümanlar taciz edildi. Batının ve İslam coğrafyasındaki batıcıların ağzındaki temel söylem ise Müslümanların kendileri ile yüzleşmesi gereği üzerine kurgulandı. Batı öncelikle kendisi ile yüzleşmek zorunda olduğunu bir kez daha gözlerden kaçırdığı gibi yapılan eylemin arka planını da sorgulama ihtiyacı hissetmedi. Özellikle 11 Eylül 2001 sonrası Afganistan ile başlayan, Irak ile devam eden işgal ve katliam sürecinin Müslüman halklarda oluşturduğu fiziksel ve psikolojik tahribat batının umurunda olmadı” denildi.  

adalet_platformu_aciklama2.jpg

Açıklamanın devamında Hz. Muhammed ile ilgili karikatürlerine devam eden Charlie Hebdo ile destek amacıyla bu yayın organını dağıtarak Türkiye gündemine taşıyan Cumhuriyet Gazetesi’ne tepki gösterildi. Duman, bu konuyla ilgili olarak “Peygamberimize sadakat tüm Müslümanların temel şiarıdır. Peygamberimizin manevi şahsiyetine dönük hakaret içeren Charlie Hebdo provokasyonunu lanetliyoruz. İfade özgürlüğü kılıfı altında bu provokasyonu meşrulaştırmaya çalışan tüm girişimleri de lanetliyoruz. Bu provokasyonun arka planındaki olası emperyal tuzakların da farkında olduğumuzu, bu tuzaklara düşmeyeceğimizi ve emperyalizm ile mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bu meydandan bir kez daha deklare ediyoruz” dedi.

adalet_platformu_aciklama3.jpg

Açıklamada ayrıca “Paris’teki eylemi gerçekleştiren zihniyete gelince.. Bu zihniyet İslam adına İslam’ı karalamaya devam ediyor. Nijerya’da gerçekleştirilen ve binlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan geçen haftaki katliam bu zihniyetin ne denli tehlikeli olduğunu ortaya koyuyor. Vehhabi-Harici sentezi bir kafa yapısına sahip olan bu zihniyetin temsilcileri tekfir etmeyi ve öldürmeyi kendilerine şiar biliyorlar. Şiiler, Aleviler, Sufiler külliyen sapık addediliyor ve öldürülmeleri caiz görülüyor. Diğer mezheplerden olanlar ve gayr-i Müslimleri de muhalif gördükleri anda ölüm fetvasını rahatlıkla verebiliyorlar” eleştirisi yapıldı.

adalet_platformu_aciklama4.jpg