Sakarya polisi tarafından geçtiğimiz ay sonunda gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan ve daha sonra mahkemece serbest bırakılan 33 kişi, savcının üst mahkemeye yaptığı itiraz sonrasında, tutuklanma talebiyle tek tek adreslerinden toplanarak bir kez daha gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, aralarında Sakarya Üniversitesi’nden 3 akademisyenin de bulunduğu 47 kişi, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaklaşık 1,5 sene önce yapılan bir ihbarın ardından Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonrasında, bazı binalardan alınan beton numunelerinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Yapı Malzemeleri Laboratuvarında görevli akademisyenler, beton firmaları, yapı denetim firmaları ve inşaat firmalarının sahiplerinin de olduğu 47 kişi bulunuyordu. Zanlılardan “örgütlü şekilde rüşvet” ve “sahte belge düzenlemekle” suçlanan 33 şüpheli, mahkemece yurtdışı çıkış yasağı getirerek adli kontrol cezasıyla serbest bırakılmıştı.

Zanlıların serbest bırakılmasının ardından savcı, bir üst mahkemeye itirazda bulundu. İtirazın değerlendirilmesinin ardından ise 33 hakkında, “Tutuklanmaları talebiyle yakalama müzekkeresi” çıkarıldı.

Bunun üzerine de polis, bugün sabah saatlerinden itibaren 33 zanlının ev ve işyerlerine baskın düzenleyerek, şahısları tek tek gözaltına almaya başladı.

Zanlıların, sağlık kontrollerinin ardından, cezaevine gönderilmeleri bekleniyor.