Edinilen bilgilere göre, Erdinç M., İstanbul’da bulunan babadan kalma evlerini, kardeşleri ile birlikte satışa çıkardı. Miras paylaşımı yapmak isteyen ailenin evine mahkeme tarafından 390 bin TL değer biçildi. Ancak bir üst mahkeme, kardeşlerden Erdal M.’nin engelli olmasını dikkate alarak, daha fazla gelir elde edilmesi amacıyla satış kararını bozdu ve evin açık artırma ile satılmasına karar verdi.

Bunun üzerine aile, açık artırma ile evi satmak için resmi ilan verdikten sonra işlemlere başladı.

Tam da bu sırada İstanbul Silivri 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nden gelen bir mektup, M. Ailesinde büyük şaşkınlık yaşanmasına neden oldu.

İddiaya göre, Silivri Cezaevinde “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçundan 4 yıl hapis cezasına hükümlü Arslan S., Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne yazdığı dilekçe ile aileden 75 bin TL alacaklı olduğunu ileri sürerek, satıştan sonra bu paranın kendisine ödenmesini istedi.  

Elinde senet bulunduğunu belirten Arslan S’nin dilekçesinin Sakarya 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne uluşmasının ardından ise mahkeme konunun araştırılması için satışı iptal etti.

Cezaevinde tutuklu bulunan Arslan S.’den gelen böyle bir taleple neye uğradığını şaşıran aile ise, Arslan S.’yi kesinlikle tanımadıklarını ileri sürdü.

Aile şimdi, Arslan S.’nin elinde bulunduğunu ileri sürdüğü senetlerin araştırılmasını ve söz konusu şahısla hiçbir bağlantılarının bulunmadığının ortaya çıkarılmasını istiyor.