Sosyal medya hesaplarında Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda koronavirüs belirtileri olan mahkumların revire çıkarılmadığı yönünde çıkan asılsız paylaşımlar üzerine, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. 
Açıklamada, “Bir takım sosyal medya hesaplarında, Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalmakta olan hükümlülerde, 2 haftadır ateş, halsizlik, bulantı, öksürük gibi koronavirüs belirtileri olmasına rağmen, hükümlülerin revire çıkartılmadığı ve teste tabi tutulmadıklarına dair yapılan paylaşımlara ilişkin olarak, kamuoyunu aydınlatma zarureti hasıl olmuştur.
Sosyal medya hesaplarından yapılan, bahse konu paylaşımlar gerçeği yansıtmamakla birlikte, ülkemizde korona salgınının baş gösterdiği 10 Mart 2020 günü ve sonrasında, Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile ilimizde bulunan diğer cezaevlerinde, herhangi bir Covid-19 vakasına rastlanmamıştır. Virüsün cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklular ile görevli personele bulaşmasını önlemek adına, her türlü tedbir alınmış olup, süreç tarafımızdan hassasiyetle takip edilmektedir” denildi.