Beraberinde Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ile birlikte Acarlar Longozu’nu ziyaret ederek bilgiler alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Longozun Türkiye'nin en büyük longozlarından biri olduğunu söyledi.

Bu tür değerlerin iyi tanınması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Kalkınma sürecinde bu bölgemizin gelişmesinde istifade etmemiz lazım. Bir tarafta ülke içi turizm anlamında diğer taraftan uluslararası anlamda değerlendirmemiz lazım. Burada belli adımların atıldığını gördük. Sağ olsun belediye başkanımız da yeterince ilgileniyor. Kalkınma ajanslarımız da ilgileniyor" diye konuştu.

Yılmaz, bölgenin çok kapsamlı planlama aşamasında olduğunu, bu planlanan çalışmaların gerçekleştiğinde yöre için çok daha anlamlı yer haline geleceğini dile getirdi.

Longozun insanın çeşitli aktiviteler yapabildiği bir alana dönüşeceğini kaydeden Cevdet Yılmaz, "Burada bu çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum. Bundan sonra da yapılacak olan çalışmaları takip edeceğiz. Belediye Başkanımız, Valimiz, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız bütün ilgili taraftarlarla birlikte buralar daha güzel bir mekana dönüştürülecek" ifadesini kullandı.