SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar uzun süren bir planlama sonrasında hayat bulan projelerdir. Bu plan Sakarya’nın su geleceğini garanti altına alacak entegre bir sistemin inşasıdır. Yatırımlarımızla bu sistemi büyük ölçüde inşa ettik" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde çalışan bayan personel, SASKİ’nin HES ve İçmesuyu Arıtma Tesislerini gezdi. Düzenlenen gezi programında yatırımlar hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Yatırımlarımız, uzun süren bir planlama sonrasında hayat bulan projelerdir. Bu plan Sakarya’nın su geleceğini garanti altına alacak entegre bir sistemin inşasıdır. Bir bir hizmete aldığımız ve kısa bir süre içerisinde hizmete alacağımız yatırımlarla bu entegre sistemini büyük ölçüde inşa etmiş olacağız" şeklinde konuştu.

ENERJİ ÜRETİMİNE DEVAM

Gezi’nin ilk durağı olan HES hakkında bilgiler veren Rüstem Keleş, "Şehrimizin büyük bir kısmının düz bir coğrafyada olması nedeniyle suyu enerji kullanarak isale ediyoruz. Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun çok önem verdiği ’Tükettiğini Üret’ prensibinden hareketle Türkiye’nin ilk Hidroelektrik Santrali kuran belediyesi olduk. Bu santralle, yıllık 20 milyon TL’yi bulan ve her geçen gün artan enerji ihtiyacımızın önemli bir bölümünü karşılayacağız. Şu anda enerji üretimi devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde çevre düzenleme çalışmalarını da tamamlayarak, bu bölgeyi güzel bir çehreye kavuşturacağız" diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİ SUYU

Gezi’nin son bölümünde Serdivan Hızırilyas Tepesinde yer alan İçmesuyu Arıtma Tesisleri hakkında bilgi veren Rüstem Keleş, "Arıtma Tesisimiz, bölgemizin su karakteristiği esas alarak inşa edildi. Bu tesis, Türkiye’nin en ileri teknoloji içmesuyu arıtma tesisi. Tam otomasyonuyla, konvansiyonel sistemiyle herkesin örnek aldığı bir tesisi Sakarya’ya kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sapanca Gölü’nden temin edilen ve Arıtma Tesisimizde arıtılan su Türkiye’nin en kaliteli suyudur" ifadelerini kullandı.