Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Sakarya'da verilen mücadelenin anlatıldığı “Cephe Sakarya: Darbeye Karşı Kol Kola” adlı belgeselin galasına katıldı. Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve çok sayıda davetli yer aldı.
 
“Kurgu değil gerçeğin kendisi”
Okunan Kur-an’ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Belgeselin Yönetmeni Aybars Bora Kahyaoğlu, “15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla FETÖ’ye bağlı asker kılığındaki darbecilerin karşısına çıkan Sakarya halkının ortaya koyduğu milli mücadele ruhunu hatırlamak için bu filmi yapmış bulunuyoruz. Bu gece seyredeceklerimiz kurgu değil, gerçeğin kendisidir. 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak yapılacak tüm filmlerin gerçek kahramanları filmleri yapanlar değil, şehitlerimiz ve gazilerimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

 
“İmtihanı başarıyla geçtik”
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bu ülkede geçmişten beri özgürlük alanlarının aşılmasında, insanların inandığı gibi yaşamasında her türlü engeli aşan muhafazakarlar, bu alçakların gözünün içine baka baka tankların üstüne çıktılar. Bu salonda bulunan ve bulunmayan kardeşlerimiz, belki hayatlarında bir kez yaşayacakları bu imtihanı başarıyla geçmişlerdir. Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.
 
“Tek düşüncemiz darbenin önlenmesiydi”
Başkan Toçoğlu, “Böyle bir çalışmada görev alan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Bizim o hengamede neler yaşandığını, neler yaptığımızı, kimin ne yaptığını çok fazla takip etme şansımız olmadı. Ancak o gün cephemiz Sakarya sathımız ise tüm vatan toprağıydı, Türkiye’ydi. Sadece darbeye odaklanmıştık. Tek düşüncemiz darbenin önlenmesiydi. Dolayısıyla bu tür çalışmalar yaşadıklarımızın geleceğe aktarılması açısından çok önemlidir. Bir kez daha emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

 
“Güzel günler bizi bekliyor”
AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “O geceyi başka bir millet yaşasaydı eğer oradan bir asır değil, on asır bir şeyler üretirlerdi. İnşallah biz bu geceden çok şey üreteceğiz. Çok filmler çıkacak. Ama bunun bir ilk olması anlamında çok büyük ehemmiyet arz ediyor. Emeği geçenleri kutluyorum” derken; Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, “Öncelikle Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş’un selamlarını iletiyorum. Ülkemizin konumu gereği ailesinde şehit ve gazi olmayan yoktur. Devletimizi ve milletimizi gayet güzel günler bekliyor. Ama bizler birlik ve beraberlik içinde çalışmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından ‘Cephe Sakarya: Darbeye Karşı Kol Kola’ belgeseli katılımcıların beğenisine sunuldu.