Edinilen bilgilere göre 3 Aralık günü Karasu ilçesi Denizköy Mahallesi'nde meydana gelen olayda, K.C. isimli şahıs eşi birlikte evlerinden ayrılarak Ferizli'de teknenin alabora olması nedeniyle boğulan gençlerin cenazesine gitmişlerdi. Çiftin cezaneye gitmelerini fırsat bilen 2'si kadın 4 kişilik hırsızlık çetesi K.C.'nin evine girmiş ve evden 2 bin 250 Euro, 3 bin 150 TL, 10 Bin TL'lik altın bilezik, Cumhuriyet altınından yapılma 3 bin 800TL değerindeki 2 adet küpe ve değeri tespit edilemeyen 1 adet altın yüzüğü çalıp kayıplara karışmışlardı. Evlerine geldiklerinde değerli eşyalarını bulamayan talihsiz çift durumu hemen jandarma ekiplerine bildirmişti.

Jandarma ekiplerince yapılan incelemelerde hırsızlık olayını gerçekleştiren şahısların kullandıkları arabanın daha önce de 25.11.2019 tarihinde Küçükkarasu Mahallesi'nden de hırsızlık için kullanıldığı tespit edilirken araç takibe alındı. Jandarmanın aracı Akyazı'da tespit etmesiyle JASAT ekipleri hemen harekete geçti. 07.11.2019 tarihinde Akyazı'da durdurulan otomobilde bulunan S.A. ve B.A. isimli iki erkek şahıs ile M.İ. ve F.K. isimli kadın şahıslar gözaltına alındı. Yakalanan şahıslar Karasu İlçe Jandarma Komutanlığına getirilirken şahısların sahte kimlik kullandıkları tespit edildi.

M.İ. isimli kadın zanlının gerçek kimliğinin A.A. olduğu ve 2 ayrı suçtan arandığı, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu ve 26 adet hırsızlık suçundan ise yargınlanmasının devam ettiği, F.K. isimli kadın zanlının ise gerçek kimliğinin A.G. olduğu ve 17 ayrı suçtan arandığı, 12 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu ve 50 adet hırsızlık suçundan yargılanmasına devam ettiği tespit edildi.

A.A. ve A.G. isimli kadın şahısların parmak izlerinin bile sahte kimlikle kayıt ettirdikleri öğrenilirken, 'Resmi Evrakta Sahtecilik ve Yalan Beyanda Baulunmak' suçlarından da işlem yapıldığı öğrenildi.

Karasu'da 2, Akyazı, Ferizli ve İstanbul Şile'de 1 olayda kamera kayıtları bulunan ve tanık beyanlarıyla şüphelilerin tespiti yapılan 4 kişi savcılığa sevk edildi.

Sevk edildiği mahkemece tutuklanan 2'si kadın toplam 4 kişi Ferizli L Tipi Cezaevine gönderildi. /MedyaDetay.com