Büro Memur-sen Sakarya eski Şube Başkanı Cemal Akyol başkanlık için yeniden aday olduğunu açıkladı. Akyol seçime yeni bir liste ile katılacağını açıklarken, seçimlerin demokratik ortamda yapılması dileğinde bulundu. 

Henüz tamamlanmamış bir çok hizmetin tamamlanması için göreve yeniden aday olduğunu açıklayan Akyol şu ifadeleri kullandı:

"Millet olarak birlik ve beraberliğe daha da fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde fitne ve kargaşa peşinde olanların sahaya çıktığı bir süreçten geçmekteyiz. Üyesi olmakla gurur duyduğumuz Memur-Sen Konfederasyonumuz, alın teri ve emek mücadelesinin verildiği en sağlam ve en doğru adrestir. Çıktığımız bu kutlu yolculukla ayrıştırıcı değil birleştirici, neme lazımcı değil hizmet anlayışı çerçevesinde çalışmak için, ayrıca tüm kamu çalışanlarımızın henüz tamamlanamamış olan özlük haklarının tam olarak eksiksiz kazanıma dönüştürülmesi bağlamında mücadele vermek amacıyla, 2010 yılında 94 üye ile devir aldığım, çok büyük bir gayret ve çalışma sonucunda 2011 yılında yani bir yıl gibi kısa bir zamanda şubesini oluşturduğum ve henüz tamamlanmamış bir çok hizmetin tamamlanması için 2016 yılı Ekim ayında bıraktığım ve Kurucu Şube Başkanı olduğum Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur-Sen 54 Nolu Sakarya şubesinin 2020 Aralık ayında yapılması kararlaştırılan 4. Olağan Kongresinde demokratik bir seçim olması dileklerimle ve yeni bir liste ile adaylığımı açıklıyorum."