AK Parti Arifiye İlçe Başkanı Ethem Çınar, Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve KOSGEB İl Müdürü İsmet Yılmaz’ın da eşlik ettiği ziyarette, personelle tek tek ilgilenen Bakan Yardımcısı Çelik, kurumun faaliyetleri hakkında TSE İl Müdürü Ömer Faruk Dumandan bilgi aldı.
Duman, “Müdürlüğümüz, ürün belgelendirme, hizmet belgelendirme, araç proje, LPG/CNG sızdırmazlık ile ilgili sanayici ve esnafımıza hizmet vermektedir” dedi. Duman, bu ziyaretin çalışanların moral ve motivasyonunu yükselttiğini belirterek, bu nedenle Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’e şükranlarını sundu.

Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ise, TSE personeline gayretlerinden dolayı teşekkür ederken, TSE’nin, belgelendirme faaliyetlerini çeşitlendirip, laboratuvar olanaklarını genişleterek, daha fazla alana hitap edebilmesi için çalışıldığını ve ülkemize bu alanda ciddi katkılar sunduğunu ifade etti.
Çelik, sanayinin niteliğini artırmak, dışa bağımlılığını azaltmak ve katma değerli üretimi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, “Biz ülke olarak dünyanın her yerinde kaliteli ve güvenilir ürünlerimizin sayısının artmasını istiyoruz. Bunun yolu da küresel standartlara uygun mal ve hizmet üretmekten geçiyor. Standardı belirleyen, ticaretin kuralını da yazar. İşte bu noktada, TSE çok önemli bir vazife üstleniyor” diye konuştu.