İnceleme gezisinde Çelik’e Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve Ak Parti Arifiye İlçe Başkanı Ethem Çınar eşlik etti.
Çelik, ilk olarak Varkut Motor Yenileme İşletmesini ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aykut Kobaş, işletme ve ürünleri hakkında kısa bir bilgi verdi.

Ziyarette ayrıca Bakan Çelik’e, Sakarya Dört Sanayi sitesi bölgesinde yapılan Kentsel Dönüşüm, kamulaştırma işlemleri ve sektörün başlıca sorunları hakkında bilgi verildi.

Çelik, daha sonra Savunma Sanayiine parça üreten Elkap Makinayı ziyaret etti. Burada kendilerini; firma sahibi Mustafa Erkan Atacan karşıladı. Firmayı gezerek çalışmaları ve ürünleri inceleyen Çelik’e, Atacan tarafından firma hakkında bilgi verildi.

Çelik’in bir sonraki durağı, Endüstriyel Taşıma ve Paketleme Sistemleri alanında faaliyet gösteren Uralmaksan firması oldu.   
Çelik’in son durağı ise; Traktör ve İş Makinelerine yedek parça üreten TeknoTrans firması oldu.  Firmada, kendisini karşılayan Fikri Keleş’ten firma ve ürünleri hakkında bilgi alan Çelik, üretim sahasını gezerek, çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu.  


Ziyaretlerin sonunda bir açıklama yapan Bakan yardımcısı Çelik, “Bugün Arifiye Belediye Başkanımız İsmail Karakullukçu ve Ak Parti İlçe Başkanımız Ethem Çınar eşliğinde, ilimizin sanayi merkezi olan Arifiye ilçemizde KOBİ’leri ziyaret ederek, faaliyetleri, ürünleri ve sektörün sorunları hakkında bilgiler aldık. Bakanlık olarak kendilerine destek olma adına neler yapabiliriz, bu konular üzerinde istişarelerde bulunduk. Firmalarımızın, kendi branşlarında çok başarılı faaliyetler yürüttüğünü ve ARGE çalışmaları bizleri ziyadesiyle memnun etti. Firmalarımıza, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bakanlık olarak daima yanlarında olduğumuzu ve onlara destek olabilmek için tüm olanaklarımızı seferber ettiğimizi bilmelerini isterim” dedi.