Yapılan çalışmalar ve destekler hakkında bilgi alan Bakan Çelik, KOSGEB İl Müdürü İsmet Yılmaz’ın vermiş olduğu brifingi değerlendirdi. Bakan Çelik; “Şehrimizde faaliyet gösteren KOSGEB’in yapmış olduğu çalışmaların bölgemize ve ülkemize çok önemli katkıları bulunmaktadır. AR-GE, İnovasyon ve girişimcilik konusunda şehrimize yüksek değer katmaktadır” dedi.

Geçtiğimiz yıl sadece Sakarya’ya 6,485 milyon destek verildiğini belirten Bakan yardımcısı Çelik, bu destek miktarının Sakarya’yı Türkiye sıralamasında ilk 10’un içerisine yükselttiğini belirtti. Çelik, “İş birliği, güç birliği” projesi kapsamında yapılan çalışmaların ise şehirde ortak iş yapabilme, birlikte hareket edebilme noktasında bir bilinç oluşturduğunu ve gerçekleştirilen girişimlerle beraber Türkiye sıralamasında Sakarya’nın ilk 5 il arasına girdiğini söyledi.
KOSGEB’in girişimcilik hususunda da hassasiyetle çalıştığını belirten Bakan Çelik, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, İŞKUR, Üniversite ve Yerel Yönetimler işbirliği ile şehirde binlerce girişimcinin eğitim aldığını ve birçok fikrin bu vesile ile hayata geçirildiğini ifade etti.