Merkezi Adana Seyhan'da bulunan av fişekleri, av tüfekleri, patlayıcı maddeler gibi birçok silah mermisi üretecek olan firmanın yetkilileri Pamukova ilçesi Bacıköy Mahallesi'nde sivil patlayıcı madde üretim ve depolama tesisi kurmak için girişimde bulunarak ön izinlerini alırken, ÇED raporu (Çevresel Etki Değerlendirmesi) oluşması için mahalleye gelerek vatandaşla toplantı yapmak istedi.

Firma yetkilileri toplantı saatinden önce mahalleye geldi. Mahalle halkı resmi olarak toplantı yapılacak olan kahvehaneyi kapatarak sandalye ve masaları ters çevirdi. Bunun üzerine firma yetkilileri mahalleden ayrıldı ve toplantı saati tekrar geri geldi.

Ancak Bacıköy, Pınarlı ve Hayrettin mahallelerinin sakinleri ve muhtarları, firma yetkilileri ve ÇED raporu görevlilerine tepki göstererek protesti etti. Protesto üzerine toplantıyı gerçekleştiremeyen firma yetkilileri, bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

Bacı Mahallesi muhtarı Ahmet Tokaç, “Bizler tarımla geçinen, çiftçilik yapan bir mahalleyiz. Buraya mermi ve patlayıcı üretmek için fabrika kurak istiyorlar. Oysa biz burada sebze ve meyve yetiştiriyoruz. Bölgemize fabrika kurulmasını istemiyoruz. Mücadelemiz sona kadar devam edecek” dedi.