Erenler Belediyesinin “Ramazan Buluşmaları” adı altında ilçenin değişik noktalarına taşıdığı iftarlı etkinliklere çocuklar ve aileler büyük ilgi gösteriyor.

İlçenin değişik bölgelerinde “Ramazan Buluşmaları” adı altında iftar yemeği ve ramazan etkinlikleri düzenleyen Erenler Belediyesi bu kez Çaybaşıyeniköy mahalle halkı ile buluştu. Yaklaşık bin 200 kişilik iftar ve etkinlik programına aileler çocukları ile birlikte katılarak büyük ilgi gösterdi. Programa AK Parti Erenler İlçe Başkanı Osman Hira, Kadın Kolları Başkanı Nagihan Çolakoğlu, Sakarya Rizeliler Derneği Başkanı Hasan Dişli, Erenler İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Belediye Meclis Üyeleri ile Muhtarlar da katıldı.

İftar öncesinde semazen gösterileri, ilahiler ve Kur’an-ı Kerim’in okunması sonrasında akşam ezanı ile birlikte alanı dolduran yüzlerce kişi hep birlikte oruçlarını açtı. İftar yemeğinin ardından çocuklara yönelik gerçekleştirilen Ramazan eğlencesinde sahneye koyulan gölge oyunu Hacivat – Karagöz çocuklar tarafından büyük ilgi ile izlendi.

YÜREĞİMİZİ PAYLAŞMAK İÇİN BURADAYIZ

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk iftar yemeği sonrasında kısa bir konuşma yaparak iftara katılanlara teşekkür etti. Başkan Öztürk konuşmasında, “Aşımızı, çorbamızı ve yüreğimizi paylaşmak için, bu akşam burada sizlerle kaynaşmayı sağlamak ve birlikte orucumuzu açmak için buradayız. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin. Tuttuğumuz oruç ile manevi dirilişimizi gerçekleştirip, nefislerimizi terbiye edeceğimiz mübarek ayda birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin daim olmasını, barışın ve huzurun pekişmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.