15 Temmuz darbesinin önemli ismi firari FETÖ imamı Adil Öksüz ile ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı.
İki kez serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karışan Öksüz'ün adının Ankara Başsavcılığı'nca hazırlanan Çatı iddianamesine girmesine rağmen hakkında yakalama çıkarılmadığı iddianameye sanık olarak girmediği saptandı.

DENİZ KUVVETLERİ İMAMI
Adil Öksüz'ün adının Çatı iddianamesinde Cemal Türk ile ilgili bölümde geçtiği ve FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri imamı olarak nitelendirildiği anlaşıldı.

İDDİANAMEDE ADİL ÖKSÜZ
Çatı iddianamesinde Cemal Türk ile ilgili bölümde "Şüpheli Şahıs Analiz ve Değerlendirmesi" başlığı altında Türk'le ilgili şu 7 tespit yapılıyor:
- 1992 yılı öncesi Altunizade FEM Dershanesi ve İzmir Yamanlar Koleji'ndeki 5. katlarda mollalardan sorumlusu olduğu,
- Abisi Süleyman Türk isimli şahsın Konya ilinde "Doktorlardan Sorumlu İmam" olduğu,
- FETÖ Molla Yapılanması içerisinde yer aldığı,
- FETÖ talimatları doğrultusunda konferanslar ve sohbetler düzenlediği,
- FETÖ'na müzahir Mehtap TV'de "Müzakere Çizgimiz" isimli programını mollardan Abdullah Şeref ile birlikte sunduğu,
- Abisi Mehmet Türk'ün Fetullah Gülen'in yeğeni (ablası Nardane Seven "Gülen" Medehe Türk) ile evli olduğu ve Manisa/Turgutlu ilçesinde toplanan himmet paralarının yurtdışına aktarılması hususunda görevli olduğu...
-Eşinin kardeşi Adil Öksüz'ün (TCKN: 49162560564) 2015 itibarıyla örgütün Deniz Kuvvetleri Sorumlusu olduğu..."

İŞLEM YAPILMAMIŞ
İddianamedeki bu detay, soruşturmayı yürüten polis ve savcının Adil Öksüz'ten haberdar olduğu, Deniz Kuvvetleri imamı olduğunu darbeden çok önce bildiği, bu bilgiye rağmen hakkında işlem yapılmadığı anlaşıldı.
Hakkında ifade olmasına rağmen 14 Temmuz 2016 tarihli Çatı iddianamesine şüpheli olarak konulmadığı ve yakalama kararı çıkarılmadığı, bu sebeple akıncılarda yakalandığında hakkında hiç bir kayıt bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldığı ve kayıplara karıştığı anlaşıldı.

YAKALAMA ÇIKSAYDI
Adil Öksüz hakkında darbeden önce dava açılsa yani iddianameye sanık olarak girse ya da yakalama çıkarılsa belki de serbest bırakılmayacaktı.

KİM KORUDU?
Adil Öksüz hakkında ayrıca 9 Ocak 2015'te Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne 'FETÖ'nün mahrem imamlarından olduğuna' ilişkin bir tanık tarafından ifade verildiğini daha önce SABAH gündeme getirmişti./ SABAH