AK Parti’den Erenler Belediye Başkan Aday Adayı Esra Güniken Naz Çarşamba Pazarını gezdi. Pazar esnafı ile konuşan Esra Güniken Naz pazarın kaldırılmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Erenler Belediye Başkan Aday Adayı Esra Güniken Naz, pazar gezisi öncesinde Çarşamba Umum Pazarcılar Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Ziyarette gündem Çarşamba Pazarının kaldırılacağı iddiaları oldu. Dernek Başkanı Ömer Gürbüz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Bizim sizden tek isteğimiz bu pazarın yerinde kalması. Burası Erenler için bir sembol, bir simgedir. Buraya bütün illerden gelen esnaf var. Burası birçok kişinin ekmek kapısı. Şu anda bizim korkumuz, acaba seçimlerden sonra Pazar yerinden kaldırılır mı?  Sürekli bu konuda fısıltılar var. Bu sorunlarımıza eğilirseniz bizi çok memnun edersiniz. Size bu yolda başarılar dileriz. Rabbim hayırlısını nasip etsin" dedi.

Erenler Belediye Başkan Aday Adayı Esra Güniken Naz ise göreve gelmesi durumunda Çarşamba Pazarının yerinden kaldırılmaması için gerekli destek ve çabayı göstereceğinin sözünü verdi.

Esra Güniken Naz, "Ben de Çarşamba pazarını çok seviyorum. Burada ticaret yapıyorum. Bu konuyu zaman zaman Belediye Meclis toplantılarında da gündeme getirdim. Burada pazarın kaldırılmasını istemiyoruz. Şu anda böyle bir olasılık yok. Bize Allah nasip eder de göreve geldiğimizde burayı kaldırmak gibi bir düşünce içinde olmadığımızı bütün pazarcı esnafının bilmesini istiyoruz. Burası Erenler’in sembolü. Burasının Erenler’e güzellik ve büyük katma değer sağladığını düşünüyoruz" dedi.

Güniken Naz, ziyaretin ardından Çarşamba Pazarını gezdi. Buroşür dağıtan ve esnafla sohbet eden Esra Güniken Naz esnaftan ve vatandaştan büyük ilgi gördü.

Bir kadının Başkan Aday Adayı olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen pazarcı esnafı ve vatandaşlar, "Kadınların da böyle bir göreve talip olması çok güzel bir şey. Kendisini yanındayız" diyerek düşüncelerini dile getirdiler.