Çark Deresinin üstü köpükle doldu. Sabah saatlerinde Çark Deresi üzerinde çok sayıda balık ölüsü olduğunu gören vatandaşlar yaşanan olaya tepki gösterdi. Bu olayın her sene yaşandığını belirten vatandaşlar, sorumluların cezalandırılmasını istedi. 

“Çoğu kişi balık tutmaya geliyor” 
Balık tutmak için Çark Deresine geldiğini söyleyen Burak Çalday, ölü balıkları gördüğünü belirterek, “32 Evler Mahallesinde yaşıyorum. Balıklar burada tam çoğalıyor derken dereye salınan kimyasallar sebebiyle ölüyor. 32 Evler Mahallesi’nde çoğu kişi buraya her akşam balık tutmaya geliyor. Ama tam balık çoğaldı diyoruz, ne yapıyorlarsa balıklar ölüyor" dedi.
Amatör balıkçı Mehmet Uslu ise, “Dün akşam suyun üzerinde köpük oluşmaya başladı. Bu her sene oluyor, biz de balık ölümlerinin başlayacağını anladık. Ama şu anda suyun debisi yüksek. Sabah arkadaşım telefon etti ve derede ki bir sürü balığın öldüğünü söyledi. Suyun rengi değişti. Suyun debisi düştüğü, oksijen kalmadığı zaman, Yazlık Köprüsüne kadar bütün balıkların hepsi ölüyor. Büyük ihtimal fabrikalardan kimyasal atık salıyorlar ya da yukarılarda bahçeler, parklar var kimyasal veya zirai zehir olabilir" diye konuştu.