Maalesef son günlerde böyle bir durum yaşıyoruz. Canın mı sıkıldı, hadi eyleme!

Gezi Parkı ile başlayan eylem modası, aldı başını gidiyor. Kim, neden rahatsız olsa, alıyor eline pankartı, çıkıyor meydana. Tepki gösteriyor, protesto ediyor.

İnsanların rahatsızlıklarını, isteklerini dile getirmesi tabi ki en doğal hakları. Ama şöyle bir bakıyorum da, eyleme ne kadar da aç bir toplummuşuz. Eylem yapma arzularımızı ne kadar bastırmışız. Kendimizi nasıl bir cendereye sokmuşuz da şimdi bir anda eylem patlaması yaşıyoruz.

Televizyonu her açtığımda 3-5 kişinin bir araya gelip, bir şeyleri protesto ettiğini görüyorum. Ellerinde pankartlar, cılız sloganlar.

Genelde bayan ağırlıklı gruba bakıyorum, ne yapıyor bunlar diye merak ediyorum.

Aaaa, bir de öğreniyorum ki, saçlarını iyi kesmeyen kuaförlerini protesto ediyorlar(!)

Ya da çürük domatesleri fileye dolduran pazarcıyı(!)

Hamile kadınlar sokağa çıkmasın, çünkü estetik değil diyen adamı (!)

Ciddiye alıp, eylem yapmaya bahane olacak ne kadar çok şey varmış da haberimiz olmamış.

Dedim ya, bastırılmış eylemlerimiz harekete geçti bir kere.

Ne derlerse desinler, bahane. Eylem yapmak şahane.

Canı sıkılan, işi gücü olmayan, her şeye muhalefet olmaktan keyif alıp meydana çıkanlar;eften püften her şey için eylem yapıyorsunuz. Bir de şu Ekşi Sözlük için toplanın bakalım, kaç kişi olacaksınız?

Adam Cumhurbaşkanı değil, Başbakan değil, bakan değil, hükümetle ve resmi kurumlarla işi yok. Çıkıp bir televizyon kurumunda kendince bir açıklamayapmış,vay nasıl söylersin bunları haydi eyleme.

Bu ülkede insanlar kendi görüşlerini de mi söyleyemeyecek? Hep siz mi konuşacaksınız? Hep siz mi haklı olacaksınız?

Bir kesim, inananların mukaddeslerine küfrediyor, peygambere hakaret ediyor buna rağmen insanlar sabrediyor. Hemen çıkıp ortalığı yakıp yıkmıyor.

Zaten inançlı insanların tahammülü, hoş görüsü sizde olsa bu ülkede kavga olmaz. Ama huzursuzluk çıkartmak için elinizden ne geliyorsa yapıyorsunuz.

Niyetiniz belli. Sizin inanan insanlara karşı bir alerjiniz var. Her söyledikleri size batıyor. Siz insanların kutsal değerlerine “ifade özgürlüğü” adı altında küfrederken biri kendi görüşünü söyleyince tahammül bile gösteremiyorsunuz.

Ne diyelim “Allah bu milleti sizin gibilerin eline düşürmesin” Maazallah siz Sisi’den beter çıkarsınız da milletin dilini kesmeye kalkarsınız…