Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şube Başkanı Özcan Ayma, 100 yıl önce elde edilen zaferin önemine vurgu yaparak, “Çanakkale Osmanlı Cihan Devleti’nin son, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk zaferidir. Bu zafer Allah’a inananların şartlar ne olursa olsun umudunu yitirmemesi gerektiğinin ispatıdır. Şüphesiz ki Çanakkale iman gücü ile kazanıldı. Bundan tam 1 asır önce kazanılan bu zafer sonrası İtilaf devletlerinin komutanı İngiliz General Hamilton, şu gerçeği itiraf etmiştir: ‘Bizi Türklerin maddi gücü değil, manevi gücü mağlup etmiştir. Çünkü onların atacak barutu bile kalmamıştı. Fakat biz gökten inen güçler ile mücadele ettik.’  Yine mağlup olduğu için mahkeme heyetinin karşısına çıkan İngiliz Harbiye Nazırı (Deniz Bakanı) olan Churchill, ağır sorgular karşısında iyice daraldığı vakit şöyle haykırmıştır: ‘Anlamıyor musunuz, biz Çanakkale'de Türk'lerle değil, Allah ile harp ettik! Tabii ki yenildik…’ Bu sözler Çanakkale’de, Allah’ın bizimle birlikte kafir ordularını mağlubiyete uğrattığını bir kez daha gözler önüne seriyor” dedi.

Erdoğan, MTTB Programında

Açıklamasında MTTB’nin Çanakkale faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Ayma, “Şanlı Milletimizin şanlı zaferleri bizim için çok önemlidir. ‘Çanakkale Ruhu ve Gençlik’ adı altında ile ilgili Türkiye genelinde başlatmış olduğumuz liseler arası kompozisyon yarışması son buldu. 19 Mart Perşembe günü 14.00’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile ödül töreni düzenleyeceğiz. MTTB Sakarya Teşkilatı olarak da Erenler Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Bir İstiklal Sevdası Çanakkale’ isimli programda bir tiyatro ve panel tertip ettik. İzleyen lise ve ortaokullu kardeşlerimize o dönemi anlatmaya çalışıyoruz. Gayemiz bilinçli bir nesil yetiştirmek” şeklinde konuştu.

milli_turk_talebe_birligi2-002.jpg

“Vatan, millet ve Allah için şehit oldular”

Başkan Ayma açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Çanakkale’de şehadet şerbetini içen dedelerimiz Vatan, Millet ve Allah için gözlerini kırpmadan şehit oldu. Onları unutmadık, unutmayacağız. Allah hepsinden razı olsun; Bizlere bu cennet vatanı sağ salim teslim ettiler. Bizler de Atalarının mirasına sahip çıkan bir nesil olmak için mücadelemizi sürdürüyoruz.”