Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Camili Bilgievinde kursiyerler de 'Sıfır Atık Projesi'ne destek vermek amacıyla bez alışveriş çantası dikmeye başladı. Yaklaşık 20 kursiyerin büyük bir özenle binlerce dikiş atarak diktikleri bez çantalar plastik poşetlerin yerini alacak.

“Çevre ve doğaya duyarlıyız”

Çevreye ve doğaya duyarlı bir belediyecilik anlayışı içerisinde faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapılan düzenleme ile 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren plastik poşetler ücretli hale getirilerek, naylon poşetlerin kullanılmaması hedefleniyor. Çünkü bu poşetlerin geri dönüşümü olmuyor. Toprakla karışma şansı yok. Dolayısıyla çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışında olduğumuz için 1 Ocak tarihten itibaren Adapazarı Belediyesi olarak ‘Alışkanlıklarından Kurtul, Doğayı Bez Çantana Doldur’ sloganıyla başlattığımız kampanyamızla birlikte; bez çantayı teşvik etmek için Camili Bilgievi kursiyerlerimiz bez çanta dikiyor. Artık vatandaşlarımız bez çantalarla alışverişlerini yapmış olacaklar ve doğaya bir katkımız olacak. Adapazarı Belediyesi Camili Bilgievi olarak çevreye destek olmak için hazırladığımız bu çalışmamızın tüm ilçemizi kapsayacak büyük bir gönüllü hareketine dönüşmesini umuyoruz. Kursiyerlerimiz tarafından dikilen bu çantalar; başta kursiyerlerimiz olmak üzere, kapalı pazar yerlerinde ücretsiz olarak vatandaşlarımıza dağıtılacak. Destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

“Bez çantaya duyarlılıkta öncülük ediyoruz”

Düzenledikleri farklı etkinliklere katılımın yoğun olduğunu belirten Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emre Kurt ise, “Naylonların, plastiklerin insan ömründen daha fazla doğada kalma ömrü var. Bize düşen şey de buna alternatifler üretmek. Biz de kursiyerlerimizle beraber bin adet bez çanta dikimine startını verdik. Adapazarı Belediyesi olarak şehrimizde bez çantaya duyarlılıkta öncülük ediyoruz. Bu manada hızlı bir şekilde bin adet bez çantanın dikimini tamamlayıp dağıtımını yapacağız. Artık naylon poşetler değil bez poşetler ve torbalar kullanacağız" ifadelerini kullandı.