İl Müftülüğü tarafından yapılacak olan Şeyh Edebali Camii’nin temeli, il protokolünün de katıldığı törenle atıldı.

Şeyh Edebali Camii Kur’an Eğitim Merkezi Sosyal Tesisleri temel atma törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Diyanet İşleri Bakanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, Sakarya İl Kültür ve Turizm Başkanı Hüseyin Yorulmaz, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Sakarya Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik, MHP Adapazarı İlçe Başkanı Hasan Pınarcı, Adapazarı İlçe Müftüsü Mehmet Emin Arvas, İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Ak Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreni Orhan Camii İmamı Alaattin Beşel’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.  Ardından Adapazarı İlçe Müftüsü Mehmet Emin Arvas bir konuşma yaptı. Arvas, “Bugün burada bizleri buluşturan Allah’a şükürler olsun. Sizlerin katkılarıyla camimiz en kısa sürede hizmete girecektir. Bu cami bölgemize, Yenikent halkına, Sakarya’mıza, ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli de, “Bizden sonraki nesillere güzel eserler bırakmalıyız. Bu camimizi tüm vatandaşlarımızın katkılarıyla hizmete sunacağız. Cminin hayırlara vesile olmasını dilerim” diye konuştu.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük de yaptığı konuşmada, “Sakarya’nın böyle kapasiteli ve çok işlevli camisi yoktu. Bu bir eksiklikti. Bu eksikliği bu camimizle gidereceğiz. Cami toplumun eğitilmesi için çok önemli bir yapıt olacak. Toplumun her kesimine hitap edecektir. Temelini atarak hizmete sunacağız. İnşallah bundan sonra daha hızlı bitecek. Kamu kuruluşlarının da cami ihtiyacını karşılayacak. Allah kabul etsin. El birliğiyle Sakarya ve tüm Türkiye halkı bu camiyi bitirecektir. Biz de elimizden geleni yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından caminin temeli atıldı. 12 bin metrekarelik alanda inşa edilecek olan Şeyh Edebali Camisi, 5 bin kapalı, 5 bin açık olmak üzere 10 bin kişiye aynı anda ibadet etme imkanı sunacak. Camide konferans salonu, kütüphane, kreş, kapalı otopark, morg, sığınak ve eğitim amaçlı salonlar da yer alacak./ Remzi ŞİMŞEK