Toplumun önemli meseleleri ve çözüm bekleyen sorunlar hakkında gençlerin görüşünü almak ve onları da bu konulara dahil etmek amacıyla düzenlenen Genç Türkiye Kongresi, farklı görüşlerden gençlerin bir araya gelerek düşüncelerini çekinmeden ifade edebilecekleri, seviyeli bir tartışma ortamında farklı bakış açılarını tanıyabilecekleri bir gençlik girişimi olarak dikkat çekiyor. Sorunların çözümüne yönelik işbirliği içinde hareket edebilme, birlikte düşünebilme, etkin müzakere gibi hasletleri gençlere kazandırma misyonu üstlenen Genç Türkiye Kongresi, bu yıl Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle TÜGVA Sakarya Lise Koordinatörlüğü bünyesinde düzenlendi. 


Genç Türkiye Kongresinde Sakarya'nın farklı liselerinden seçilmiş 110 öğrenci, "Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele", "Çevre ve Doğa Bilinci", "Gündelik Hayatta Doğruluk", "Toplumsal Rollerimiz, Özgürlük mü? Adalet mi?", "Popüler Kültür", "Bilgi Kaynaklarımızın Sorgulanması" gibi konular üzerine gerçekleştirdikleri çalıştaylar sonucunda bildirilerini yayınladılar.

Her tema için seçilen öğrenciler önümüzdeki ay yapılacak Türkiye finalinde Sakarya’yı temsil edecek.

Programda konuşan TÜGVA Sakarya Teşkilat Koordinatörü Adnan Dizer, “Türkiye Gençlik Vakfı olarak özgüveni yüksek, icat çıkarmaktan çekinmeyen bir gençlik oluşması gayretindeyiz. Dünya görüşlerimizin farklılığı Genç Türkiye Kongremizi besleyen en önemli  unsur. Muhataplarımızın haklı olabileceği gerçeğini, hayatımızın her alanında aklımızdan hiç çıkarmamalıyız. Gençlik olarak sadece yarının değil bugünün de mesuliyetini üzerimizde hissetmek mecburiyetindeyiz. Biz, bu mesuliyetin bugün gereğini yaptığımızı düşünüyorum. Süreç içerisinde bizlere ciddi desteklerini sunan Sakarya Büyükşehir Belediyemize şükranlarımızı arz ediyoruz. Gençliğin derdiyle dertlenen, Türkiye’nin maarif davasının kahramanları, öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.