Geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen yağmur taşkınlarının bu sene gerçekleşmediğini söyleyen Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “Kasım ayı içerisinde yaşadığımız yoğun yağmur yağışı ve Ocak ayının ilk haftalarında yağan karın erimesi ilçemizde olumsuzluklara sebep olmadı. Bu da çalışmalarımız yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladı demektir” dedi.

Fen İşleri Müdürlüğü Ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, Aziziye ve Kabakoz Mahallelerinde devasa yağmur suyu drenaj kanalları yapımında sona yaklaşıldı.
Yağmur suyu tahliyesi konusunda ilçede büyük bir rahatlama getirecek projenin genel uzunluğunun yaklaşık 17 km olduğu açıklanırken, son olarak yağmur suyu mazgal ve menfezleri ile kot farkından sebep yağmur suyu birikintilerinin ana hatlara deşarj edilebilmesi için ara bağlantı hatlarının yapımının devam ettiği bildirildi.
Proje ile güzergâh boyunca sorunu çözebilecek uzunlukta yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının bilgisini veren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmada devasa kutu menfez yapımının yanı sıra çeşitli ebatlarda beton künk boruların kullanıldığını da belirttiler.



“2017 içerisinde tamamlanacak”
Drenaj işlerinin belirlenen süreden erken bitirilmesi ve Karasu halkının mağdur olmaması için yoğun çaba sarf eden Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, işin yüzde 85’inden fazla kısmını tamamladı. Çok sayıda iş makinesi ve personel tarafından yoğun bir şekilde sürdürülen alt yapı çalışmaları vatandaşların takdirini topluyor. Projenin 2017 yılı içerisinde tamamen bitirilip faaliyete geçmesi hedefleniyor.



“Geleceğe büyük yatırım”
Yağmur suyu çalışmalarının, her geçen gün büyüyen Karasu için uzun vadeli bir çözüm sağlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da, “Projelerimize sabır ve destekleriyle yardımcı olan Karasu halkı sadece kendileri için değil, çocukları ve torunları için de hayatı kolaylaştıracak önemli yatırımlara şahit oluyor. Yağmursuyu çalışmaları da bunun bir parçası. Aziziye Mahallemiz ve Kabakoz Mahallemizden ilçe merkezimizdeki kanala doğru devam eden bu hat sayesinde yoğun yağış dönemlerinde hayatı olumsuz etkileyen, verimliliği düşüren birikme ve taşkın sorunları ortadan kalkmış olacak” dedi.