Sakarya’da işçiler, işverenler, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası yetkilileri ile bir araya gelen Bakanlık bürokratları, bu seneki işsizlik hedefinin yüzde 9’lara indirilebilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Özellikle işveren ile sanayicilere yeni istihdam hedeflerini aktaran bürokratlar, ilave istihdam destekleri konusunda da bilgilendirme yaptı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il binasında basın mensupları ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, “Cumhurbaşkanımızın milli seferberlik çağrısı doğrultusunda, bakanımızın da bir süre önce Konya’dan kamuoyuna duyurmuş olduğu ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı kapsamında Sakarya’dayız. Bugün burada çalışma hayatının tarafları, çalışanlarımız ve işverenlerimizle ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmaları, teşvikleri anlatacağız. İstihdama katkı sağlamak hedefiyle kayıt dışı istihdam mücadelemizde tarafların desteğini isteyeceğiz. Bu seferberlik kapsamında bakanlık yöneticilerimiz ve bizler 1,5 aydır toplam 60 ili ziyaret ettik. Bu hafta 72 i ziyaretini tamamlamış olacağız” dedi.



Alpay, müreffeh bir Türkiye için çalışmaları sürdürdüklerini söyleyerek, “İşçimizin, işverenimizin yanında olacak, alın terinin akıl teriyle değerlendirildiği ve hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için hedefleri birlikte bulmaya çalışıyoruz. 2016 yılı sonrası itibarı ile işverenlerimizin bildirgede göstermiş oldukları çalışan sayısının üzerinde artı almış olduğu her çalışan için tüm sigorta primleri ve vergilerin devlet tarafından ödenmesi gündemde” diye konuştu.

Bu seneki işsizlik oranı hedeflerinin yüzde 9 olduğunu belirten Alpay, “Odalarımızın başkanları da 1,1 milyon yeni istihdam sözü verdiler. Biz de bakanlık olarak bu istihdamın her ay takibini yapacağız ve sene sonunda da ne kadar istihdam yapıldığını kamuoyuyla paylaşacağız. Aşağı yukarı bu sene yüzde 12’lerde işsizlik oranı. 1 milyon istihdam yüzde 3’lük bir işsizliği önleme anlamına geliyor. Bu seneki hedefimiz de sayın bakanımızın da dediği gibi yüzde 9’lara tek rakamlara indirebilmek” dedi./ İHA