2011 yılında faaliyete giren Çark Caddesi Esnaf ve İş Adamları Derneği 3. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Kongre sonrasında değişen yeni yönetim kurulu başkanı Kemal Turgaç ve yönetim kurulu üyeleri basınla buluştu. Programda, mevcut olan ve devam eden, ileride yaşanabilecek sorunlara yönelik çözümler konuşuldu.

CADDER Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Turgaç, “Çark Caddesi şehrimizin en büyük alışveriş merkezidir. Sahip olduğu bu misyon beraberinde bazı sorunları da getirmektedir. O yüzden iyi yönetilmesi gerekmektedir. Biz de sorunların çözümü konusunda, yönetici arkadaşlarımızla birlikte ortak akılda çözümler üretmeye gayret göstermek arzusundayız” dedi.

Cadde’de ki temel sorunları 6 başlıkta toplayabileceklerini belirten Turgaç, “Bunlar; Çevre ve temizlik, asayiş ve güvenlik, kayıt dışı satışlar, dilencilik ve kolları, trafik ve otopark, tuvalet ve benzeri sosyal hizmetler. Bu sorunların üzerine başta siz değerli basın mensupları ve ilgili resmi kurumlarla ortak bir çalışma yürüterek gitmek istediğimizi buradan belirtmek isterim. Amacımız caddemizin en iyi şekilde şehrimize layık bir görüntü içerisinde olması olacaktır. Bu cadde hepimizin çocukluğu, hepimizin gençliği, inşallah hepimizin yaşlılığı da olacaktır. Yeni nesillerde de bu böyle devam edecektir. Bu bilinçte devam edersek başarılı olacağımıza çok inanıyorum” diye konuştu.