Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce başkanlığında gerçekleştirildi. Bir önceki oturuma ait 4 gündem maddesi karara bağlandı.  Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2020 Mali Yılı Bütçe Tasarıları incelenerek oy çokluğuyla kabul edildi. Programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, meclis toplantısının hayırlı olmasını temenni ederek Büyükşehir ve SASKİ’nin 2020 bütçesinin 1 milyar 430 milyon TL olarak belirlendiğini duyurdu

Öğretmenler günü kutlu olsun

Konuşmasına 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ederek konuşmasına başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Öncelikle geleceğimizi emanet ettiğimiz, ülkemizin inşasında önemli rol oynayan, genç kardeşlerimize rehber olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Öğretmenlik en kutsal mesleklerden birisidir. Bu kutsal mesleği icra eden öğretmenlerimiz de bizlerin başının tacıdır. 1993 yılında ilk görev yeri olan Diyarbakır’da babası ile birlikte PKK’lı teröristler tarafından katledilen Neşe Alten Öğretmeni, 9 Haziran 2017’de Batman’ın Kozluk ilçesinde şehit edilerek hepimizin yüreğini dağlayan Aybüke öğretmeni, 1990’da Tunceli’de 2 yaşındaki oğlunun gözleri önünde katledilen Hanifi Çakallıoğlu Öğretmeni ve ismini sayamadığım daha nice öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.  Bu ülke sizlere minnettardır. Allah sizlerden razı olsun. Bu vesile ile bir kez daha tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” dedi.

3 projeye ödül

Açıklamalarına Özbekistan gezisindeki 3 ödülden bahseden Başkan Yüce, “Hareketli bir hafta geçirdik ve büyük gurur yaşadık. 17 ülkeden toplam 2 bin 200 projenin katıldığı yarışmada 180 proje finale kaldı. Büyükşehir Belediyemizin 3 projesi özel ödüle layık görüldü. Sizlere bu projeleri şöyle açıklayabilirim; Avrasya Mühendislik Özel Ödülü’nde birinciliği Karasu İnsansız Atıksu Arıtma Tesisi aldı. Avrasya Mimarlık Özel Ödülü üçüncülüğünü Sapanca Doğal Yaşam ve Sağlık Vadisi Projesi ile elde ettik. Avrasya Şehircilik Özel Ödülü üçüncülüğünü TÜRKSOY Kültürler Köyü Projesi ile aldık. Bu ödüllerin alınmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bu gurur tüm Sakarya’mızındır” dedi.

“Sakarya çok kültürlü bir yapıya sahip”

Başkan Ekrem Yüce, “Bildiğiniz gibi 2021 Türk Dünyası Kültür Başkentine adayız. Özbekistan’daki temaslarımızda bu adaylığımızı pekiştirmek ve Semerkant şehri ile kardeş şehir protokolü imzalamak da gündemimizdeydi. Bizim için verimli bir geziydi. Tarihi, kültürel bağlarımızın olduğu soydaşlarımız ile bir arada olmak, ata topraklarında bulunmak bizler için güzel bir deneyim oldu. 2021 yılı için neden en uygun aday olduğumuzu anlattık. Sakarya, 72 milletten insanın bulunduğu, çok kültürlü bir yapıya sahip. Bu milletlerin her biri şehrimizde huzur içinde birlikte yaşıyor. Bu durum bizi Kültür Başkentliği için en uygun adaylardan biri yapıyor. İnşallah Kültür Vadisi projesini de hayata geçireceğiz” sözlerine yer verdi.

“Şehrimize ekonomik değer katacak”

Yüce, “Burada dönemsel olarak işbirliğini ve kültürel ortaklığı pekiştirmek için çalışmalarımızı başlattık. Özbekistan temaslarımızda ayrıca Semerkant şehri ile ‘Kardeş Şehir’ protokolü imzaladık. Ekonomik, kültürel ve turistik iş birliğini artıracak olan bu protokolün şehrimize ekonomik katkı sağlayacağına inanıyorum. Buhara’da tarih ile bir araya geldik. Sakarya’da bulunan tüm vatandaşlarımıza selam ilettiler. 11 Kasım’da gerçekleştirdiğimiz meclis toplantısında aldığımız bazı kararları bütçe komisyonuna iletmiştik 14-15-16 Kasım’da gerçekleştirilen Peyzaj fuarına katılarak orada önemli bir yer edindik. 3 günlük fuarda 1600 kişiyi standımızda ağırladık. Fidan A.Ş. artık faaliyete geçti ve hizmet veriyor. Faaliyette olduğumuz süre boyunca fuarlara katılmaya devam edeceğiz. Gerekli çalışmalar ve destekler başladı. Bu meclisimizin tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bütçe belirlendi

51, 52, 53 ve 54. maddeler komisyondan geldiği şekilde oy çokluğu ile kabul edildi. Büyükşehir ve SASKİ’nin 2020 yılı bütçesi 1 milyar 430 milyon TL olarak belirlendi. Büyükşehir’in 2020 bütçesi 780 milyon TL olurken; SASKİ’nin 2020 bütçesi 650 milyon TL olarak belirlendi. Başkan Ekrem Yüce, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönem bütçesinin hayırlı olmasını temenni etti.