Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından kısa süre önce hizmete alındığı açıklanan Akyazı’daki Taşburun ve Yongalık Köprüleri için mahalle muhtarlarından Büyükşehir’e hizmet teşekkürü geldi. Mudurnu Deresi üzerinde inşa edilen iki köprünün mahalleleri için kritik öneme sahip olduğunu ifade eden muhtarlar, Başkan Toçoğlu tarafından kendilerine verilen sözün çok kısa bir süre içerisinde yerine getirildiğini söylediler.


 
107 metre uzunluğunda
Taşburun Mahallesi’nde 1964-1965 yılları arasında İl Özel İdaresi tarafından yapılan köprünün ihtiyaçlarına cevap veremez duruma geldiğini ifade eden Mahalle Muhtarı Fethi Kılıçoğlu, “Bizler de bu durumu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ilettik. Büyükşehir ekipleri geldiler, baktılar. Köprünün bize cevap vermediğini gördüler. Bizim 700 haneli mahallemizin dışında Ballıkaya, Taşyatak ve Hanyatak Mahalleleri de bu köprüyü kullanıyorlar. Köprünün ihtiyaçları karşılamadığı görülünce Başkan Toçoğlu bizlere yeni köprü sözü verdi. Çok teşekkür ediyoruz. 13 metre genişliğinde 107 metre uzunluğundaki bu köprü ile çok rahatladık” diye konuştu.


 
Verilen söz çabuk tutuldu
İl Özel İdaresi döneminde köprü yapımı için taleplerde bulunduklarını ve yıllar boyunca uğraş verdiklerini söyleyen Yongalık Mahallesi Muhtarı Kenan Selvi, “Karşı tarafta bulunan mahallemizin bayramı, seyranı, mezarları hep bu tarafta oluyordu. Ballıkaya Muhtarımız Cabbar Saka ile Büyükşehir Belediyesine talepte bulunduk. Sayın Zeki Toçoğlu bize hemen söz verdi. Sözü ise çok kısa süre içerisinde yerine getirerek 70 metre uzunluğunda 13 metre genişliğinde bir köprü inşa ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Burada bizlerin büyük bir mağduriyetini giderdiler. Ortaya kalıcı bir eser çıkardılar. Kendilerine minnettarız” ifadelerini kullandı.