Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz ve beraberindeki muhtarlarla bir araya geldi. Buluşmada muhtarlardan gelen talepleri dinleyen Başkan Toçoğlu, Taraklı’nın Sakarya için önemini vurgulayarak hizmetlerin devam edeceğini ifade etti.
 
Huzur ortamı
Şehirde bulunan 16 ilçeye hizmet götürmeye devam ettiklerinin altını çizen Başkan Toçoğlu, “Taraklı ilçemiz şehrimiz için de güzide bir yere sahip. Eşsiz doğası, tarihi konakları, kendisine has kültürel motifleri ve sakinliği ile ev sahipliği yaptığı insanlara ve ziyaretçilerine huzuru tattırıyor. Yakın bir zamanda termal turizmle de adını duyaracak gibi gözüküyor. Bizlerde bu bilinçle Taraklı’ya hizmet götürmeye devam ediyoruz. Hizmetlerimizi götürürken Taraklı’nın hem önemli bir turizm merkezi olduğu bilinciyle hem de orada yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak adımları atma bilinciyle hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.


 
Her alana yayılan projeler
Başkan Toçoğlu, “Taraklı’ya yeni bir meydan inşa ederek ilçeye güzel bir buluşma alanı kazandırmıştık. Spor alanında önemli bir eksikliği gidermek için temelini attığımız sentetik sahada çalışmalar şu anda devam ediyor. İnşallah kısa bir süre içerisinde Taraklılı hemşerilerimizin kullanımına sunacağız. Altyapı yatırımlarımızı da ihmal etmeyerek kısa bir süre önce Taraklı ve Geyve’nin 33 mahallesini kapsayan 45 milyonluk içmesuyu projemizin ilk kaynağını atmıştık. Bu projemizle Taraklı’ya bağlı Avdan, Esenyurt, Mahdumlar, Alballar, Kemaller, Uğurlu, İçdedeler, Dışdedeler, Tuzla, Aksu, Harkköy, Hacıyakuplar Mahalleleri birinci sınıf içmesuyu ile buluşacak. Ziyaretimize gelen Taraklı protokolünün ricası doğrultusunda verdiğimiz sözü yerine getirmek için ise hemen harekete geçtik. İlçe merkezine çocuklarımızın eğlenceli vakit geçirebilecekleri büyük bir oyun parkının yapımı için kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağız. Taraklı’da hizmetlerimiz devam edecek.”
 
Sakin şehir
Taraklı’nın kısa bir süre önce ‘Sakin Şehir’ olarak ilan edildiğini hatırlatan Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz, “İlçemiz etrafını çevreleyen tepelerle adeta izole bir konumda bulunuyor. Aldığımız ünvana yakışır bir şekilde sessiz, sakin, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşantımızı sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra şehrimizin önemli oranda turist çeken ilçelerinden birisiyiz. Bunun bilinciyle ilçemize gerekli yatırımları yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.