Karapınar, tatilin bir gereklilik olduğuna vurgu yaparak, “Tatillerin aile içi iletişimlerde  önemli bir rolü vardır. Bu dönemlerde çocuklarımızla daha fazla vakit geçirebiliriz” diye konuştu.
 
“Okuma saatleri fırsat olabilir”
Karapınar, “Çocuklarımız yoğun bir sınav dönemi sonunda eğitim öğretim dönemini tamamladı. Şimdi uzun denebilecek bir tatil var. Bilindiği üzere tatillerin aile içi iletişimlerde çok önemli bir rolü vardır. Tatillerde çocuklarımızla daha fazla vakit geçirebiliriz. Ayrıca çocuklarımızın bol bol kitap okumalarını; hatta ailecek okuma saatlerinde bir arada olmayı sağlayabiliriz. Birlikte uygun filmler izlemeyi, tarihi müzeleri ve mesire yerlerini gezmeyi de ihmal etmemeliyiz. Bilgisayar başında geçirilecek saatleri uygunsa sokak oyunlarına teşvik ederek ortadan kaldırabiliriz” diye konuştu.


 
“Hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz”
Sosyal Gelişim Merkezi’nde de yaz kursları için kayıtların devam ettiğini belirten Karapınar, “Her yıl olduğu gibi bu yılda merkezimiz yaz kurslarında öğrencilerle buluşacak. Yaz tatilinde öğrencilerimize birbirinden farklı branşlarda eğitimler sunacağız. Burada hem öğrenecek hem de eğleneceğiz. İnşallah önceki yıllarda olduğu gibi verimli bir yaz tatili geçireceğiz. Kayıt olmayanları da bu vesileyle SGM Yaz Kurslarına kayıt olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.