SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar’ın da yer aldığı ziyarette çalışmalar ile ilgili görevlilerden bilgiler alan Başkan Toçoğlu, AKOM ile şehrin afet yönetim altyapısını güçlendireceklerini vurguladı.

“Dünya’daki benzer örnekleri inceledik”

Başkan Toçoğlu, “Şehrin afet yönetim altyapısına böylesi bir merkezin kazandırılması çok önemli. Yaşadığımız acı tecrübeler bu konuda proje geliştirilmesini zaruri bir hale getirmişti. Proje ekibimizle birlikte gerekli incelemeleri yaptık. Dünya’nın çeşitli merkezlerini inceledik. Tam donanımlı ve gerekli tüm şartları taşıyan bir merkez için çalışmalarımızı başlattık. Olası bir afet durumunda planlama ve koordinasyon buradan sağlanacak. Gerek tarihi tecrübeler gerekse yönetim sürecine dâhil ettiğimiz bilimsel veri ve analizler ışığında bu gibi projeler geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


“Afet yönetim altyapısına katkı”

Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Bilindiği üzere AKOM’un temelini kısa süre önce 101 Milyon TL’lik yatırımlarımız ile birlikte atmıştık. 850 metrekare alan üzerine inşa edilen AKOM’da eczanelerin bulunacağı binanın birinci kat işlemleri tüm hızıyla sürüyor. Merkezin bulunacağı binanın temeli ile ilgili işlemlerimiz devam ediyor. Kısa süre içerisinde ilk kat inşa çalışmalarımız başlayacak.”