Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Taraklı’dan gelen heyeti makamında ağırladı. Ziyarette Taraklı Kaymakamı Cihat Koç, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, AK Parti Taraklı İlçe Başkanı Erdal Özen ve muhtarlar yer aldı. Başkan Toçoğlu Taraklı’yı referandum seçimlerinde elde ettiği başarından dolayı kutlarken, gelen heyete bir müjde verdi.
 
Spor alanları sorunu çözülüyor
Referandumda yüzde 75,6 oy oranı ile üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini söyleyen Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, “Yoğun bir süreç yaşadık ama emeklerimizin karşılığını Taraklı olarak aldığımızı düşünüyorum. Bu süreç içerisinde Taraklı’ya gelerek düzenlendiğiniz programlar için sizlere teşekkür ediyorum” derken, Taraklı Kaymakamı Cihat Koç, “Taraklı için çalışmalarımız devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde ilçemizde bulunan Kapalı Spor Salonu tadilatı için ihaleye çıkılacak. Sizlere bu noktadaki desteğiniz için teşekkür ediyoruz. Okullarımızdaki spor alanları ile ilgili görüşmeler oldu. İstediğimizi elde ettik. Taraklı’daki gençliğimizin spor anlamındaki sorunlarını kısa süre içerisinde yüzde 90 oranında çözmüş olacağız. Sizlerden de Taraklı’ya yakışacak, ilçe merkezimizde çocuklarımız için bir oyun sahası istiyoruz. Bunun için ayırdığımız 600 metrekarelik bir alanımız var” dedi.
 
Taraklı için çalışmaya devam
Taraklı’nın Sakarya için önemine vurgu yapan Başkan Toçoğlu, “Referandumdaki başarılarından dolayı Taraklı teşkilatımızı kutluyorum. Çok önemli bir oy oranı elde ettiler. Taraklı ‘Sakin Şehir’ unvanına sahip nadir yerleşim bölgelerinden. Tarihi Osmanlı Konakları, eşsiz doğası ile ziyaretçilerine doğa ile iç içe bir ortamda tarihten gelen huzuru yaşatan ve kendisine has güzellikleri barındıran Taraklı için bizlerde çalışmaya devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi Taraklı’ya güzel bir meydan kazandırdık. Sentetik sahanın inşaatı devam ediyor. Kısa bir süre önce ise Geyve ve Taraklı’nın 33 mahallesine kaliteli içmesuyu ulaştırmak için 45 milyon liralık projenin ilk kaynağını attık. Çocuklarımız için park konusunu da hemen gündemimize alıyoruz. Güzel bir projeyle Taraklı’da çocuklarımızın hoşça vakit geçirebileceği, güzel bir park kazandıracağımıza inanıyorum” diye konuştu.